PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι δεν τα κατάφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό


Το Περιστέρι δεν τα κατάφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό και με το 68-91 βρίσκεται πίσω στην σειρά των ημιτελικών της Basket League με 0-1.

Οι Μπέντιλ, Καράμπελας ήταν οι κορυφαίοι του Περιστερίου, το οποίο δεν προηγήθηκε ποτέ στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 25 πόντους διαφορά, μοιάζοντας ανήμπορο να ανταγωνιστεί τον πληρέστερο και σαφώς ισχυρότερο Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρώτη περίοδο με διαφορά 10 πόντων (15-25), κράτησε το Περιστέρι χωρίς καλάθι για πάνω από έξι λεπτά και ξέφυγε με 15-33 στο 12’ χάρις σε ένα σερί 0-13. Οι «πράσινοι» ανέβασαν την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους στο 14’ (18-39) και την έφτασαν μέχρι το +24 στο 15’ (18-42), κάνοντας ουσιαστικά υγιεινό περίπατο στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς. Εν μέρει τα κατάφερε. Η ομάδα των μας «έτρεξε» ένα σερί 15-0 στις αρχές της τρίτης περιόδου και πλησίασε μέχρι τους οκτώ πόντους (48-56) στο 26’.

Ο Παναθηναϊκός έκανε στα επόμενα πέντε λεπτά ένα επιμέρους 1-15, επανέφερε την τάξη στο γήπεδο και εν συνεχεία ανέβασε την διαφορά μέχρι τους 25 πόντους (66-91) με ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 31-49, 49-68, 68-91.

Διαιτητές: Μάνος, Συμεωνίδης, Τζαφλέρης

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Σκορδίλης 2, Βασιλόπουλος 8 (1), Γκρέι 11 (3), Καράμπελας 12 (2/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα), Φλέμινγκς 3 (1), Μουράτος, Φιλιππάκος 3, Μπέντιλ 19 (4/12 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 14 ριμπάουντ), Ντάνιελ 6, Βησσαρίου, Κάλαχαν 4 (1), Σμιθ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πιτίνο): Παπαπέτρου 9 (1 τρίποντο, 3 κλεψίματα), Καλάθης 19 (3/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Βουγιούκας 4 (4 τάπες), Τόμας 21 (7/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 10 ριμπάουντ), Κιλπάτρικ 6 (2), Παπαγιάννης 5, Λοτζέσκι 13 (3/3 τρίποντα), Γκιστ 2, Μήτογλου 2, Αντετοκούνμπο 2, Λεκαβίτσιους 3 (1), Λάνγκφορντ 5

Αργ. Πεδουλάκης: Τα παιδιά να απολαύσουν τους κόπους τους

Το Περιστέρι ξεκίνησε με ήττα την ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό, ο Αργύρης Πεδουλάκης όμως, κράτησε τα θετικά στοιχεία!

Κατά την διάρκειας της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός του Περιστερίου. Ανέφερε πως “νομίζω πως υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Για μας όμως αυτά τα παιχνίδια είναι καλά για να δουν τα παιδιά μας ποια είναι η ψηλότερη ποιότητα. Ένα στοιχείο που αποτυπώνει αυτά που έλεγα είναι τα δίποντα μας. Πηγαίναμε περισσότερο για να κερδίσουμε το φάουλ και δεν έχουμε εικόνες από τόσο ψηλούς αντιπάλους με αποτέλεσμα να έχουμε ένα τραγικό ποσοστό στα δίποντα, αλλά αυτό είναι θέμα εικόνων.

Κάναμε την προσπάθεια μας κι εγώ είμαι ευχαριστημένος. Θα είναι καλό για μας όταν θα παίξουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια, να μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τις ισορροπίες. Φτάσαμε ως εδώ, είναι μια διασκέδαση για τα παιδιά και πρέπει να απολαύσουν τους κόπους τους, παίζοντας με ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο.

Σε ερώτηση για την εμπειρία των παικτών σε αυτή την φάση του πρωταθλήματος και τις εμφανίσεις του Ζώη Καράμπελα, ο κόουτς του Γ.Σ.Π. απάντησε: “Ο μόνος που έχει εμπειρία από playoffs είναι ο Βασιλόπουλος. Τα υπόλοιπα παιδιά, έχουν ένα “πλαίσιο” που κινούνται αλλά αυτό που θα αποκόμισε σήμερα ο μικρός, είναι από την ταχύτητα που έχει ο Καλάθης, από το ύψος που έχει ο Καλάθης, από το όταν έμπαινε μέσα έπρεπε να βρίσκει λύσεις. Όλα αυτά είναι εμπειρίες. Εμείς στην προπόνηση δεν έχουμε τέτοια κορμιά για να μπορέσεις να το έχεις ως εικόνα και να βρεις λύσεις”.

Ερωτηθείς για το γεγονός πως ο Καράμπελας δυσκόλεψε τον Καλάθη κι αν είναι κέρδος η εμφάνιση του, απάντησε πως “όχι! Ο Καλάθης τον βοηθάει, αυτός είναι ο φίλος του ο οποίος του δείχνει την πραγματική εικόνα. Συνήθως βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα τα νέα παιδιά να μπαίνουν μέσα και να τους κάνουν φάουλ. Αυτό για μένα δεν είναι σωστό. Πρέπει να του δείχνεις την πραγματική εικόνα κι όποιος το κάνει, είναι φίλος σου. Αν ο Νικ τον έπαιζε ένα μέτρο πίσω, θα ήταν μια ψεύτικη εικόνα. Αυτό που έγινε όμως σήμερα, θα τον βοηθήσει να βρει λύσεις και νομίζω πως προσπάθησε ο μικρός, όπως κι ο άλλος ο μικρός (σ.σ Βησσαρίου) που ήταν συγκεντρωμένος”.

Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Αγραβάνη κι αν θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι του Σαββάτου, τόνισε: “Το Σάββατο δνε θα είναι έτοιμος. Προέχει η υγεία. Έχει μια ιογενής γαστρεντερίτιδα, είναι κλινήρης στο νοσοκομείο και περιμένουμε να βγει αύριο. Όπως καταλαβαίνεται, θα είναι αφυδατωμένος και δεν τον υπολογίζω για το Σάββατο”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment