PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το περιοδικό «Της γάτας το κουδούνι» συνεχίζει…


Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Περιστερίου είχαν την τύχη να συναντήσουν τον ζωντανό ήρωα της νεότερης ελληνικής ιστορίας για την ελευθερία Μ. Γλέζο

Το περιοδικό «Της γάτας το κουδούνι» συνεχίζει … το ταξίδι των 7 χρόνων των 9 βραβείων και των 9 εκδόσεων, με νέες ιδέες, νέους συνεργάτες, νέο σχολείο, αλλά με παλιές αλλά σταθερές αξίες… με ποιότητα και πολιτισμό, με ψυχή της προσπάθειας τον αξιόλογο Καθηγητή Διονύση Κοσμά.

Οι μαθητές συνάντησαν τον Μανώλη Γλέζο και «…μίλησαν με την ιστορία…». Το αφιέρωμά τους στις ”ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ” ήταν και η αφορμή για τη δίωρη συνάντησή μας με το Μανώλη Γλέζο στο σπίτι του στο Ν. Ψυχικό. Οι μαθητές σχολιάζουν «Ακούσαμε και διδαχτήκαμε ιστορία από έναν άνθρωπο που έζησε ο ίδιος την ιστορία αυτού του τόπου.

Μας μίλησε για τα παιδικά-μαθητικά του χρόνια, τις πρώτες του ”ανησυχίες”…για το πόλεμο και την κατοχή…για τις οφειλές και τις Γερμανικές αποζημιώσεις…για την ”αυτόβουλη πράξη” του με το συμμαθητή του Απ. Σάντα να κατεβάσει τη Γερμανική σημαία από την Ακρόπολη…για τα πολιτικά δρώμενα εκείνης της εποχής…για τον τόπο του…τις διαφωνίες του και για τις επιλογές που ως τώρα έχει κάνει.

Μας μίλησε και για το σήμερα…τους αγανακτισμένους…για την πολιτική και τους πολιτικούς…για την Τρόικα και την οικονομική κατάσταση της χώρας…και τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση. ”…εγώ δεν στέκομαι στο γεγονός πως ο Μανώλης Γλέζος κατέβασε τη Γερμανική σημαία από την Ακρόπολη. Στέκομαι στο γεγονός πως από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει πάψει ν΄ αγωνίζεται…” …λόγια κατοίκου στην εκδήλωση που έγινε πριν λίγες μέρες στο Ξυλόκαστρο… μας τόνισε ιδιαίτερα.

Δέχτηκε με χαρά την πρότασή μας να βρεθεί στο σχολείο μας όταν θα ολοκληρώσουμε-παρουσιάσουμε το 10ο τεύχος … ολόκληρη η συνέντευξη στο επόμενο τεύχος. Κε Γλέζο σας ευχαριστούμε για το χρόνο που μας αφιερώσατε»!

Για το σχολικό έντυπο ”Της γάτας το κουδούνι” Γκόλα Κατερίνα, Ελευθεριάδης Ηλίας, Καττής Ορέστης, Κωστοπούλου Ανδιάννα, Μήλλας Χρήστος, Τσαλαματά Λίνα, Κοσμάς Διονύσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment