PeristeriNews.gr
Media

Το ντοκιμαντέρ για το Μάτι που μας συγκλόνισε (video)


Συγκλονιστικά στοιχεία από το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ – Ηχητικά ντοκουμέντα: « Έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν» – Απίστευτο αλαλούμ την ώρα της φωτιάς ανάμεσα σε πυροσβεστική, αστυνομία και εθελοντές.

Τα ντοκουμέντα από το κέντρο επιχειρήσεων, αλλά και τους ασυρμάτους εθελοντών και πυροσβεστών, επιβεβαιώνουν απόλυτα την καθυστέρηση στον εντοπισμό της φονικής πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης και τους τραγικούς χειρισμούς που ακολούθησαν έως ότου η φωτιά έφτασε στο μαρτυρικό Μάτι, αλλά και μετά, όταν έκαιγε τα πάντα στο πέρασμά της.

Η Πυροσβεστική φαίνεται να έχει καταρρεύσει, με το Κέντρο Επιχειρήσεων να αδυνατεί να αποκτήσει εικόνα και να δώσει σωστές οδηγίες εμπλοκής στις δυνάμεις που κάλεσε για να επιχειρήσουν.

Το δράμα πραγματικά ξεπερνά κάθε φαντασία και κάνει και τους πιο δυνατούς να λυγίζουν όταν ακούγονται οι φωνές εθελοντών και πυροσβεστών να ανακοινώνουν τους νεκρούς. Ο ένας μετά τον άλλον: Τέσσερις νεκροί στην Πανός, έξι απανθρακωμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι!

Και στο τέλος μια σβησμένη φωνή: Έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν…

Οι ηχογραφημένες συνομιλίες καταγράφουν το λάθος με τα οχήματα που είχαν μεταφερθεί στην Κινέτα, αλλά και το χάος στη διαχείριση των εναέριων μέσων. Οι εθελοντές που μιλούν στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την πρώτη κρίσιμη ώρα.

Στο Νταού Πεντέλης έφθασαν κυρίως εθελοντικά οχήματα, που δεν είχαν δυνατότητες πυρόσβεσης. Αποτέλεσμα ήταν η φωτιά να ξεφύγει προς τον Νέο Βουτζά, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων είχαν την εικόνα πως πήγαινε για Καλλιτεχνούπολη.

Η εκπομπή φιλοξενεί τη μαρτυρία του εθελοντή που εντόπισε πρώτος τους καπνούς στην Πεντέλη. Ο Μάνος Τσαλιαγκός προσφέρει κρίσιμα στοιχεία, τόσο για τα πρώτα λεπτά, αλλά και για τα όσα ακολούθησαν στο Μάτι, όπου οι κύριες πυροσβεστικές δυνάμεις έφθασαν όταν όλα είχαν τελειώσει.

Ανατριχιαστικές είναι και οι φωνές των πολιτών που αναζητούν απεγνωσμένα βοήθεια. Οι χειριστές του 199 αδυνατούν να δώσουν οδηγίες ενώ υπάρχει κενό και στην επικοινωνία τους με την ΕΛ.ΑΣ. Κάπως έτσι έμεινε αφύλαχτη η πρόσβαση στο Μάτι την οποία αξιοποίησαν όσοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να περάσουν για τη Νέα Μάκρη. Τελικά εγκλωβίστηκαν και εγκλώβισαν όσους προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Δείτε ΕΔΩ την εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment