PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το νέο σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών


Το σχέδιο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στη χώρα, ανέλυσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε ο υπουργός, στόχος είναι να προστατευτούν οι ζωές εργαζόμενων και πολιτών που συναναστρέφονται με το δημόσιο, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του.

Με βάση τα παραπάνω, ο υπουργός εξήγησε πως ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού.

Παράλληλα, τόσο υπάλληλοι όσο και πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Όσον αφορά τους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δε, προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού ενώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος ειδικότερα, όπου υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία.

Τέλος εργαζόμενοι, οι γιατροί των οποίων, επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο, θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους με ειδική άδεια

«Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Έρχονται πρόσθετα μέτρα και στον ιδιωτικό τομέα

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον Υπουργό Εργασίας, για να ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα ό, τι ισχύει και στο δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα, θα το παρακολουθήσουμε.

Ο υπουργός έκανε γνωστό πως αύριο θα βρίσκονται στην ΚΕΔΕ τα κονδύλια για τις μάσκες μαθητών και εκπαιδευτικών για τα δημόσια σχολεία, σημειώνοντας ότι θα δοθούν πάνινες μάσκες για πρακτικούς λόγους, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά θα ζήσουμε με τη μάσκα για αρκετούς μήνες, μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

Το Υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου ή θα μετατεθεί η ημερομηνία, παρέπεμψε στην αυριανή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Νίκης Κεραμέως, που είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα.

Ο υπουργός γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη εβδομάδα θα γίνονται αιτήσεις στους δήμους για την πρόσληψη 9.474 ανθρώπων για την καθαριότητα των σχολείων με 5 χιλιάδες από αυτούς να δουλεύουν με πλήρη απασχόληση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment