PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το νέο πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας


H κατεπείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα έριξε φως στο νέο πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας.

H κατεπείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα έριξε φως στο νέο πρόγραμμα -απόρροια των σκληρών μέτρων λιτότητας- της εργασιακής εφεδρείας. Αυτό, λοιπόν, που ξεκαθαρίστηκε είναι ότι τίθενται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και αποχωρούν από τις υπηρεσίες τους αυτοί που χρειάζονται δύο έτη για τη συμπλήρωση της 35ετίας, αλλά και όσοι συμπληρώνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Στην εγκύκλιο παρατίθενται τα όρια και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ταμείων ΙΚΑ, ειδικών ταμείων, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί τύπου) και ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί), προκειμένου να διευκολυνθεί η ορθή εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με αυτήν, οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και το μόνιμο προσωπικό που ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, τίθενται σε εργασιακή εφεδρεία εφόσον τα έτη ασφάλισης που υπολείπονται για τη συμπλήρωση της απαιτούμενης 35ετίας είναι κατά μέγιστο όριο δύο, μέχρι τις 31.12.2013.

Στην περίπτωση που για τη συνταξιοδότηση του υπαλλήλου απαιτείται -από τις προϋποθέσεις του ασφαλιστικού ταμείου του- και η συμπλήρωση ορίου ηλικίας, τότε θα πρέπει ταυτοχρόνως να υπολείπονται δύο έτη από τη συμπλήρωση του συγκεκριμένου ορίου.

Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται επίσης ότι οι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας αποχωρούν άμεσα (λύεται η σχέση εργασίας αυτοδικαίως) με την ισχύ του νέου νόμου, ανεξαρτήτως αν επιθυμούν να παραμείνουν στην υπηρεσία τους.

Οταν ο εργαζόμενος συμπληρώνει τις 10.500 ημέρες ασφάλισης, κατοχυρώνει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (ημέρες ασφάλισης και όριο ηλικίας) του έτους συμπλήρωσης των 10.500 ημερών ασφάλισης. Παράδειγμα: ασφαλισμένος που συμπλληρώνει τις 10.500 ημέρες ασφάλισης το 2011, κατοχυρώνει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του έτους αυτού (δηλαδή 10.800 και 58ο έτος). Για τη λήψη πλήρους σύνταξης απαιτείται ο ασφαλισμένος να έχει πραγματοποιήσει τόσο τον χρόνο ασφάλισης όσο και να έχει συμπληρώσει ημερολογιακά το όριο ηλικίας.

Για τη συμπλήρωση του χρόνου ασφάλισης λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη όλος ο χρόνος πραγματικής ή προαιρετικής ασφάλισης που διανύθηκε σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, όσο και οποιοσδήποτε άλλος πλασματικός χρόνος έχει αναγνωριστεί ή συνυπολογίζεται ως συντάξιμος μέχρι τη θέση του εργαζόμενου σε εφεδρεία.

Η νέα σκληρή πραγματικότητα στους μισθούς

Οι… πετσοκομμένοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι πλέον γεγονός και με τη βούλα του κράτους, και έχουν ισχύ από την πρώτη ημέρα του τρέχοντος μήνα. Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου προσγείωσε ανώμαλα πλήθος κόσμου και οικογενειών, και αλλάζει ριζικά τις έως τώρα αμοιβές. Ας δούμε όμως τις σημαντικότερες αλλαγές του νέου νόμου:

α) Ενσωματώνει στον βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα,

β) συνδέει πλέον τον βαθμό που κατέχει κάθε φορά ο υπάλληλος με τον αντίστοιχο μισθό. Διατηρεί τον υπολογισμό των βασικών μισθών, συνδέοντας με σταθερούς συντελεστές τον εισαγωγικό βασικό μισθό όλων των υπολοίπων κατηγοριών με τον εισαγωγικό βασικό μισθό της ΥΕ κατηγορίας,

γ) καταργεί τα κάθε είδους επιδόματα, παροχές και αποζημιώσεις,

δ) καταργεί την οικογενειακή παροχή για τους έγγαμους υπαλλήλους, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παροχή για τα τέκνα, τα οποία βρίσκονται υπό την προστασία του υπαλλήλου,

ε) αυξάνει σημαντικά το επίδομα θέσης ευθύνης με σκοπό τη δημιουργία ενός επιπλέον κινήτρου για την κατάληψη των συγκεκριμένων θέσεων,

στ) προβλέπει τη χορήγηση Κινήτρου Επίτευξης Στόχων,

ζ) προβλέπει τη δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων με αμοιβή, η οποία καθορίζεται κάθε φορά με υπουργική απόφαση, θέτοντας ως ανώτατο όριο ωρών τις είκοσι (20) μηνιαίως,

η) θέτει συγκεκριμένα όρια στο ύψος των καταβαλλομένων αποζημιώσεων για τη λειτουργία συλλογικών οργάνων,

θ) ορίζει ευθέως τις περιπτώσεις περικοπής των αποδοχών για κάθε περίπτωση απουσίας,

ι) ορίζει τις αποδοχές και τα θέματα καταβολής αυτών στους υπαλλήλους που αποσπώνται ή μετακινούνται από την υπηρεσία τους σε άλλη υπηρεσία,

ια) ορίζει τον τρόπο καταβολής των διαφορών που προκύπτουν και

ιβ) προβλέπεται ότι στις διατάξεις του νέου νόμου υπάγεται πλέον άμεσα και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment