PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Το μόνο που απομένει είναι να μαζέψει τα σκουπίδια ο Στρατός»(video)


Έκκληση στους εργαζομένους στους δήμους να μαζέψουν τα απορρίμματα από τα ευπαθή σημεία της πόλης απηύθυνε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Έκκληση στους εργαζομένους στους δήμους να μαζέψουν τα απορρίμματα από τα ευπαθή σημεία της πόλης απηύθυνε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Γραμμή», ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «οι εργαζόμενοι δεν μαζεύουν σήμερα ούτε τα νοσοκομειακά απόβλητα. Διακυβεύεται η δημόσια υγεία, ας πρυτανεύσει η κοινή λογική», αναφέροντας μάλιστα ότι «το μόνο που απομένει είναι ο στρατός».

«Εγώ ήμουν ο πρώτος δήμαρχος που στις 7 του μηνός απέστειλα έγγραφο προς τον πρόεδρο της ΕΣΔΚΝΑ Νίκο Χιωτάκη για το ΧΥΤΑ Φυλής γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία» σημείωσε επίσης.

«Κάθε ημέρα βγάζαμε 53 απορριμματοφόρα και καθαρίζαμε σκουπίδια σε νοσοκομεία και σχολεία. Σήμερα δεν καθαρίζουν ούτε τα νοσοκομειακά απόβλητα. Έχουν υποχρέωση να το κάνουν εκ του νόμου με προσωπικό ασφαλείας εφόσον έχουν κηρύξει απεργία. Μόνο εγώ προσέφυγα στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας» ανέφερε ακόμα.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «ουδείς πληρώθηκε, ουδείς πρόκειται να πληρωθεί που δεν δούλεψε», ενώ δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα καταργήσει τον οργανισμό καθαριότητας του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση οδηγούνται σε απόγνωση και στην πείνα. Οι εργαζόμενοι πάνε στα 450 και 500 ευρώ το μήνα.

Στο μεταξύ, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ – ΟΤΑ, μετά το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Φυλής από τα ΜΑΤ. Στην περιοχή υπάρχουν σήμερα εκτεταμένες δυνάμεις της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment