PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το μεγαλύτερο ραντεβού των «Αγανακτισμένων» την Κυριακή


Οι εκδηλώσεις αγανάκτησης αναμένεται να κορυφωθούν αύριο.

Πιστοί στο ραντεβού τους για 11η ημέρα, οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στα σκληρά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση της τρόικας.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται, ωστόσο, να κορυφωθούν για ακόμη μία φορά την Κυριακή, οπότε πραγματοποιείται η «Ευρωπαϊκή Επανάσταση», κατά τη διάρκεια της οποίας εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Βρετανία και η Πορτογαλία.

Με στόχο νέο ρεκόρ προσέλευσης στις πανευρωπαϊκές διαδηλώσεις της Κυριακής, οι «Αγανακτισμένοι» ετοιμάζονται το σαββατόβραδο για ενδέκατη συνεχόμενη ημέρα να διαδηλώσεις στις πλατείες όλης της χώρας. Ωστόσο, οι συγκεντρώσεις αυτές θα αποτελέσουν προθέρμανση για το μεγάλο κάλεσμα της Κυριακής, όταν το Σύνταγμα αναμένεται να βουλιάξει από κόσμο. Μάλιστα, αν την προηγούμενη Κυριακή βρέθηκαν 100.000 πολίτες, αυτήν γίνονται εκτιμήσεις ακόμα και για… τριπλάσιο αριθμό.

Πως θα γίνει αυτό; Πολύ απλά, δεν θα έχουμε μόνο τους «αγανακτισμένους» της Αθήνας αλλά και της… επαρχίας. Στο Facebook επικρατεί αναβρασμός, με αυτούς από την Κρήτη να γεμίζουν ολόκληρα πλοία και να ξεκινούν από σήμερα το ταξίδι για να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση, ενώ λεωφορεία και πούλμαν θα ξεκινήσουν από πολλές πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Μέχρι και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος δήλωσε ότι θα στείλει ένα πούλμαν με κληρικούς στις συγκεντρώσεις.

Φυσικά, αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα διεξαχθούν πέρα από το Σύνταγμα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Βόρεια Ελλάδα το επίκεντρο είναι ασφαλώς όλες αυτές τις ημέρες ο Λευκός Πύργος, ενώ κοσμοπλημμύρα παρατηρείται και στις άλλες μεγάλες πόλεις, όπου επίσης διοργανώνονται εκδηλώσεις με ομιλίες, προβολές ντοκιμαντέρ, καθιστικές διαμαρτυρίες και λαϊκές συνελεύσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment