PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Το λάθος που κάνουμε και δεν έχουμε καλό WiFi


Κλασικό πρόβλημα, που μπορεί να μας κάνει να θέλουμε ακόμη και να σπάσουμε τον υπολογιστή, είναι φυσικά η στιγμή που κολλάει το WiFi.

Είναι μάλιστα ένα κλασικό πρόβλημα ειδικά αν υπάρχουν πολλά άτομα που χρησιμοποιούν το ίδιο ρούτερ.

Ωστόσο μπορεί το κακό σήμα να οφείλετε σε δικά μας λάθη.

Κανόνας πρώτος: Μην κρύβετε το ρούτερ

Πολλά ρούτερ είναι σχεδιασμένα να στέκονται οριζόντια, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα σας πάει στο πάτωμα και το υπόγειο. Βάλτε το ρούτερ σας σε ένα πάγκο.

Τα ρούτερ δεν πρέπει να είναι κοντά σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με αποτέλεσμα να χαλάσει το σήμα του Wifi σας.

Όμως μερικά ρούτερ δεν ταιριάζουν με άλλες συσκευές, ούτε καν με τον υπολογιστή. Γι’ αυτό τοποθετήστε τα τόσο κοντά ώστε να υπάρχει δυνατό σήμα, αλλά να μην χαλάει τα πάντα.

Τι να προσέξετε με το μόντεμ

Τα μόντεμ συνήθως έχουν πάνω τους κεραίες που εκπέμπουν το σήμα του WiFi. Οι κεραίες αυτές θα ήταν καλύτερα να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μια κάθετα και μια οριζόντια, έτσι ώστε το σήμα να πηγαίνει παντού.

Πολλές κεραίες λάπτοπ είναι οριζόντιες και θέλετε να είναι τουλάχιστον μία έτσι, αφού το σήμα λειτουργεί καλύτερα όταν το ρούτερ δείχνει στην ίδια κατεύθυνση. Έχετε τις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αφού πολλές φορές κινείστε στο σπίτι με μια κινητή συσκευή που σας δίνει την καλύτερη πιθανότητα να πιάσει το σήμα.

Πώς να τσεκάρεις την ισχύ του σήματος

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε για να σας πουν την ισχύ του σήματος, οπότε μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο του διαμερίσματος έχετε το καλύτερο σήμα και αν οι προσπάθειές σας το κάνουν καλύτερο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment