PeristeriNews.gr
Πολιτική

Το ΚΚΕ Περιστερίου καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση σε βάρος μαθητή


Τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μαθητής από γονιό σε δημοτικό σχολείο καταγγέλλουν οι ΚΟ Περιστερίου του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

«Οι Κομματικές Οργανώσεις Περιστερίου του ΚΚΕ καταγγέλλουμε τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε δωδεκάχρονος μαθητής αλβανικής καταγωγής από γονέα του 47ου Δημοτικού Σχολείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παιδιού μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του.

Αυτό είναι το πρόσωπο των φασιστών. Δείχνουν την παλικαριά τους σε όποιον θεωρούν αδύναμο ακόμη και σε μικρά παιδιά.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές στις λαϊκές γειτονιές δεν περνάνε. Οι εργαζόμενοι του Περιστερίου έχουν κοινά προβλήματα με τους πρόσφυγες και μετανάστες που απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά. Είναι η ίδια πολιτική που μας τσακίζει στους χώρους δουλειάς, μισθούς και δικαιώματα και οδηγεί τους ξένους εργάτες να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για ένα κομμάτι ψωμί και για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε Έλληνες και ξένοι εργάτες, αντίθετα μας ενώνει η καθημερινή πάλη για να ζήσουμε όπως μας αρμόζει στον 21ο αιώνα. Μας ενώνει η ανάγκη να παλέψουμε κόντρα στο καπιταλιστικό σύστημα που καθημερινά βιώνουμε το αποκρουστικό του πρόσωπο σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Όσοι διαχωρίζουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα, την καταγωγή, τη θρησκεία είναι από την απέναντι πλευρά. Από την πλευρά των αφεντικών που με το διαίρει και βασίλευε προσπαθούν να διατηρήσουν την εξουσία τους, που προσφέρει μόνο κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά.

Ο λαός του Περιστερίου επιβάλλεται να ορθώσει τείχος και να τσακίσει τέτοιου είδους συμπεριφορές όπως έκανε και στο παρελθόν. Να δείξει την ταξική αλληλεγγύη του στους ξένους εργάτες που βρίσκονται στην πατρίδα μας.

Σήμερα πρέπει Έλληνες και ξένοι να δώσουμε τη μάχη να μην πληρώσει ξανά την κρίση ο λαός. Να δυναμώσει η πάλη κόντρα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν νέους πολέμους και προσφυγιά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Leave a Comment