PeristeriNews.gr
Editorial

Το καλό, το κακό και το άσχημο


Πάντοτε θερίζουμε, ό,τι σπέρνουμε.

Αν είμαστε ικανοί να σχηματίσουμε σκέψεις υγείας, αγάπης και χαράς, αυτές οι σκέψεις μας ξανάρχονται πίσω σαν ηχώ.

Αν όμως σχηματίσουμε σκέψεις μίσους, θυμού, ζήλειας, φόβου, τ΄ αποτελέσματα γρήγορα θα εκδηλωθούν στην ίδια μας τη ζωή.

Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο παρά τ΄ αποτελέσματα των σκέψεων του.

Γιαυτό το ουσιαστικό σημείο είναι:

Πως θα μπορέσουμε να σχηματίζουμε σκέψεις καλές και να διώχνουμε τις κακές. Στην αρχή θα είναι δύσκολο να εμποδίζουμε τον σχηματισμό κακών σκέψεων αλλά ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε αμέσως: να εμποδίζουμε τις κακές σκέψεις να μένουν για πολύ στο νου μας. Ο μοναδικός τρόπος είναι να τις αντικαθιστούμε με τις αντίστοιχες θετικές σκέψεις.

Πολλοί αρνούνται και αναιρούν τις φράσεις αυτές. Αντιμετωπίζουν την κάθε κατάσταση πραγματιστικά. Το κακό είναι κακό, το καλό είναι καλό, ξεκάθαρα και αντιληπτά. Όμως, ίσως αυτή είναι η μισή αλήθεια.

Προφανώς και ένα άσχημο γεγονός είναι δυσάρεστο και αρνητικό για εμάς, αλλά πρέπει να δούμε και λίγο παραπέρα, απαρνιώντας τις στενές παρωπίδες της μονοδιάστατης ρεαλιστικότητας.

Γιατί όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις και καθετί δύο διαστάσεις και οπτικές. Καλές και κακές. Άμεσες και έμμεσες. Βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

Ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας επηρεάζει στο κοντινό και μακρινό μέλλον και όλα, θετικά και αρνητικά έχουν αντίκτυπο τέτοιο, ανάλογα με τις αντιδράσεις μας και τη συμπεριφορά μας απέναντί τους.

Ας πούμε π.χ. ότι μας εκνευρίζει και μας στενοχωρεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων.

Στην περίπτωση αυτή γράφουμε μια σκέψη στο μυαλό μας η οποία λέει περίπου τα εξής: “η υπερβολική καθυστέρηση, ο θόρυβος, τα καυσαέρια, με κάνουν να τρελαίνομαι”. Αφού σκεφθούμε λιγάκι πως μπορούμε να γλυτώσουμε απ΄ αυτή την ενόχληση, κάνουμε κάτι άλλο. Ψάχνουμε στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, βρίσκουμε μια μουσική που μας αρέσει, συγκεντρωνόμαστε στη μουσική και ξεχνάμε την καθυστέρηση και τις άλλες ενοχλήσεις. Έτσι αντικαθιστούμε μια αρνητική κατάσταση με μια αντίστοιχη θετική.
Η αντίστοιχη θετική σκέψη που πρέπει να κάνουμε είναι η εξής: Μπορώ να ανεχτώ τα πάντα, απολύτως όλα, τίποτε δεν με ενοχλεί. Τη στιγμή που θα σκεφθούμε κατ΄ αυτό τον τρόπο, μπορούμε να ελέγχουμε τις σκέψεις. Το μίσος και η περιφρόνηση μας δένει με το πρόσωπο ή με την κατάσταση που μισούμε με ατσάλινα δεσμά. Η μόνη δύναμη που μπορεί να μας απελευθερώσει είναι η ΑΓΑΠΗ. Όταν μας έρχονται στο μυαλό σκέψεις μίσους και περιφρόνησης, θα εφαρμόσουμε τη φόρμουλα της αγάπης.

Τί είναι η φόρμουλα της αγάπης;

Η αντικατάσταση των αρνητικών σκέψεων με θετικές. Η αντικατάσταση του μίσους και της περιφρόνησης με αισθήματα αγάπης και εκτίμησης.

Έτσι όταν μας έρχονται στο μυαλό μας σκέψεις μίσους για κάποιον, θα λέμε: εγώ αγαπώ τον… Κωνσταντίνο. Αν μας έχει βλάψει, θα λέμε είναι αδύνατος χαρακτήρας, δεν ήξερε τι έκανε.

Με τις θετικές σκέψεις και την αγάπη γινόμαστε ευτυχισμένοι. Με τις αρνητικές σκέψεις και το μίσος είμαστε δυστυχισμένοι. Αμέσως μόλις μας έρχεται μια αρνητική σκέψη πρέπει ν΄ ανοίγουμε δρόμο για μια αντίστοιχη καλή σκέψη.

Έτσι είναι σα να νικάμε το σκοτάδι με το φως. Όταν λέμε ΝΑΙ στο καλό, το κακό εξαφανίζεται.

Το άσχημο όμως είναι ότι η άγνοια των νόμων της ζωής, η άγνοια του καλού και του θετικού μας οδηγεί σε μια διαρκή συμβίωση με το κακό και τη δυστυχία που πηγάζει απ’ αυτό.

Στην πόλη που ζούμε το καλό, το κακό και το άσχημο κυριαρχούν…

Το θέμα είναι από ποια οπτική γωνία το βλέπει ο καθένας από εμάς και πως το αντιλαμβάνεται!

Ας ελπίσουμε τελικά πως το καλό θα υπερισχύσει, όσο άσχημο μπορεί για κάποιους να κρύβει και να ευχηθούμε ποτέ μα ποτέ να μην υπερισχύσει το κακό. Αυτό που μας κυριεύει τα τελευταία χρόνια!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment