PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος κατέρριψε το ρωσικό airbus


Μια αιγυπτιακή εξτρεμιστική ομάδα η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος κάνει λόγο για κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.

«Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν» ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε «αντίποινα» για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq, ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο «πρακτορείο» των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Reuters.

Πάντως, αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας νωρίτερα έκαναν λόγο για τεχνική βλάβη, που είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή του αεροσκάφους.

Από την πρώτη επισκόπηση στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus στο Σινά, φαίνεται ότι το αεροσκάφος της εταιρίας Kogalymavia κατέπεσε πιθανότατα λόγω τεχνικού προβλήματος, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στο Βόρειο Σινά.

Περίπου 150 πτώματα, πολλά από τα οποία απανθρακωμένα, βρέθηκαν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές. Το αεροπλάνο έπεσε κάθετα, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματά του να τυλιχθούν στις φλόγες.

Νωρίτερα, μια άλλη πηγή ανέφερε ότι το Airbus είχε κοπεί στα δύο, σε ένα μικρότερο κομμάτι της ουράς και σε ένα μεγαλύτερο το οποίο προσέκρουσε σε έναν βράχο.

Η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών Rostransnadzor ξεκίνησε ήδη ελέγχους για να διαπιστώσει αν η αεροπορική εταιρεία τηρούσε τους κανονισμούς ασφαλείας. Η δημόσια τηλεόραση Rossiya 24 μετέδωσε μάλιστα ότι αξιωματούχοι ερευνούν τα γραφεία της εταιρείας στη Μόσχα και έχουν κατασχέσει ορισμένα έγγραφα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, σε προηγούμενο έλεγχο ρουτίνας, τον Μάρτιο του 2014, η Rostransnadzor είχε εντοπίσει παραβιάσεις όμως η εταιρεία φρόντισε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς μέσα στο χρονικό περιθώριο που της είχαν δώσει οι αρχές.

Από το Παρίσι, η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus δήλωσε έτοιμη να παράσχει τη βοήθειά της στις έρευνες για το δυστύχημα. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το συγκεκριμένο Airbus A321-200 ήταν ηλικίας 18 ετών και ανήκε στην Metrojet (άλλη ονομασία της Kogalymavia) από το 2012. Είχε πραγματοποιήσει σχεδόν 21.000 πτήσεις συνολικής διάρκειας 56.000 ωρών και διέθετε κινητήρες IAE-V2500. Η Airbus τόνισε ότι είναι έτοιμη να παράσχει πλήρη τεχνική υπηστήριξη στις γαλλικές ερευνητικές αρχές και στις αρχές που θα αναλάβουν να ερευνήσουν την υπόθεση.

Δείγμα καυσίμων από τον τελευταίο ανεφοδιασμό του αεροσκάφους εξετάζουν οι αρχές

Η ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους σε δείγματα καυσίμων από τον τελευταίο ανεφοδιασμό που έκανε το ρωσικό Airbus A321 που κατέπεσε σήμερα στο Σινά, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αυτής.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Kogalymavia είχε ανεφοδιαστεί για τελευταία φορά στην πόλη Σαμάρα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βλαντίμιρ Μάρκιν, είπε ότι οι ερευνητές ανακρίνουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην προετοιμασία του αεροσκάφους και του πληρώματος ενώ κάνουν έρευνες και στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment