PeristeriNews.gr
Editorial

Το θέατρο του παραλόγου


Αλήθεια, έπειτα από όσα έχουν δει τα μάτια μας στο πολιτικό σκηνικό τα τελευταία 20 χρόνια, ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις;

Εντελώς τυχαία στη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης (15/1) που ζητάει η κυβέρνηση, 6 βουλευτές διαφορετικών κομμάτων προτίθενται να ψηφίσουν «ναι», έτσι ώστε από 145 βουλευτές που έχει η κυβέρνηση, να εξασφαλίσει τους 151 και να εξαντλήσει την θητεία της, συνεχίζοντας το έργο της για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Παρά το γεγονός ότι πριν από μερικές μέρες αποχώρησαν από την κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος, εντελώς τυχαία, πάλι, ο Πρωθυπουργός, έχει βρει σωσίβιο. Φαίνεται ότι εξασφαλίζει με Κουντουρά, Κόκκαλη, Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι (ΑΝΕΛ), Παπακώστα (Νέα Δημοκρατία) και Δανέλλη (Ποτάμι) την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης.

Όμως, το γερμανικό, πάντα ενημερωμένο και έγκριτο Spiegel σε εκτενές άρθρο για την κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα σημειώνει την πικρή αλήθεια για το «χωρισμό» Τσίπρα Καμμένου: «Με μια πρώτη ματιά, το τέλος της κυβέρνησης φαίνεται σαν ένας επώδυνος χωρισμός. Στην πραγματικότητα όμως ο Τσίπρας και ο Καμμένος παίζουν τα χαρτιά τους ακολουθώντας τους δικούς τους πολιτικούς στόχους. Μέχρι σήμερα η πολιτική τους συνεργασία βασιζόταν σε μια ατζέντα κατά των μνημονίων. Αυτό τους έδενε. Αλλά από τον Αύγουστο που ολοκληρώθηκε το τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα βοήθειας, δεν υφίσταται πλέον αυτό το θέμα για να τους ενώσει. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος ελπίζουν τώρα ότι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το καλά προετοιμασμένο διαζύγιο. Ο Τσίπρας για να κρατηθεί στην εξουσία και ο Καμμένος για να διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση».

Έπειτα από αυτό το σόου, όλα οδηγούν στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εκεί όπου πλέον τελειώνουν τα αστεία. Ο κόσμος είναι στα κάγκελα και δεν αστειεύεται. Δείγμα αυτού είναι οι αφίσες που αναρτήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» ρωτούν πολίτες τους βουλευτές. Θεοδώρα Τζάκρη, Κατερίνα Ιγγλέζη, Ελισάβετ Σκούφα, Αστέριος Καστόρης και Γιάννης Σηφάκης είδαν τις φωτογραφίες τους σε τοίχους και κολόνες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment