PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων διχάζει κυβέρνηση-θεσμούς


Παραμένουν οι διαφορές με τους θεσμούς στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ και η ελληνική πλευρά να επιμένει σε αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ.

Η αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των κόκκινων δανείων θα τεθούν στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ με εισοδηματικό κριτήριο να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.

Από την πλευρά της, η ελληνική πλευρά επιμένει η αντικειμενική αξία να είναι στις 300 χιλιάδες ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο στις 35 χιλιάδες ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250 χιλιάδες.

Η ελληνική πλευρά εκτιμά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ότι με αυτήν την πρόταση θα δοθεί κάλυψη στο 88% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που δυνάμει εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη ή έχουν ήδη ενταχθεί, ενώ πηγές του υπουργείου ανέφεραν σήμερα σε δημοσιογράφους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας, πέραν από αυτή που θα περιλαμβάνεται στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment