PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το Δημόσιο πρωτοπόρος των οφειλών προς τη ΔΕΗ


Την ίδια στιγμή που το κράτος απειλεί τους ιδιώτες με διακοπή ρεύματος αν δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, οφείλει 141 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς!

Συμβολική ήταν η κίνηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να κατεβάσει για τέσσερις ώρες τους διακόπτες του υπουργείου Υγείας και αυτό γιατί ενώ το κράτος απειλεί τους ιδιώτες με διακοπή ρεύματος αν δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, την ίδια στιγμή οφείλει 141 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς!

Ετσι, στο σκοτάδι παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες χθες το υπουργείο Υγείας, μετά την κίνηση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να προχωρήσουν στη διακοπή του ρεύματος.Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο για τις μεγάλες οφειλές ύψους 3,8 εκατ. ευρώ του υπουργείου στην επιχείρηση, αλλά και για το χαράτσι και την απειλή διακοπής του ρεύματος στους πολίτες τη στιγμή που το κράτος χρωστάει τεράστια ποσά.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος το ελληνικό Δημόσιο χρωστάει στη ΔΕΗ πάνω από 141 εκατ. ευρώ και κανείς δεν του κόβει το ρεύμα. «Δεν μπορεί να επιβάλλουν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στους φτωχούς και τους άνεργους». O κ. Φωτόπουλος γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα προχωρήσει και σε άλλες διακοπές ρεύματος σε όσα υπουργεία ή οργανισμούς χρωστούν στην επιχείρηση.

Η αναλυτική λίστα με τις οφειλές υπουργείων, γενικών γραμματειών περιφερειών και άλλων υπηρεσιών, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους συνδικαλιστές, κατατάσσει στην πρώτη θέση το υπουργείο Υποδομών, το οποίο με την ΥΠΑ χρωστούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 49 εκατ. ευρώ.

Το top 10 των οφειλετών συμπληρώνουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης με οφειλές 41,1 εκατ. ευρώ, Εσωτερικών με 14,5 εκατ. ευρώ, Εθνικής Αμυνας που μαζί με το ΓΕΣ χρωστούν περίπου 11 εκατ. ευρώ, Προστασίας του Πολίτη με 7,1 εκατ. ευρώ και Οικονομικών με περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και οι περιφέρειες Μακεδονίας – Θράκης 6,6 εκατ. ευρώ, Πελοποννήσου και Δυτικής Ηπείρου 3,9 εκατ. ευρώ και Αττικής 2,7 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το αλαλούμ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ζήτησε να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σημείο στο οποίο έλαβε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment