PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Βερολίνο στηρίζει τη Λευκωσία


Το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεραστεί ο διαμελισμός της Κύπρου, διαβεβαίωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεραστεί ο διαμελισμός της Κύπρου, διαβεβαίωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Σε δήλωση μετά τη συνάντησή της με τον Κύπριο πρόεδρο η κ. Μέρκελ απευθυνόμενη στον κ. Χριστόφια τόνισε: “Εκτιμούμε το θάρρος και τις πρωτοβουλίες σας για λύση του Κυπριακού”. Ταυτόχρονα, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η τουρκική πλευρά “δεν ανταποκρίνεται στα δικά σας βήματα για έναν συμβιβασμό”.

Η λύση του Κυπριακού πρέπει να προέλθει από τον κυπριακό λαό με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, είπε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι θα μιλήσει και με την ηγεσία της Τουρκίας.

Επίσης, επεσήμανε ότι η Γερμανία θέλει να βοηθήσει στη συνεργασία ΝΑΤΟ – ΕΕ και ότι τάσσεται υπέρ της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, ανεξάρτητα, όπως σημείωσε, με την τελική τους μορφή.

“Στη Γερμανία, συμφέρει η λύση του Κυπριακού και η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων”, υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η Α. Μέρκελ τόνισε ότι “όσο η Τουρκία δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο της Άγκυρας, δεν μπορεί να κλείσει κανένα κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και δεν έχει κλείσει κανένα μέχρι τώρα, ενώ υπάρχουν οκτώ κεφάλαια,τα οποία ούτε καν μπορούν να ανοίξουν”.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε την επίσκεψη Μέρκελ στην Κύπρο “ιστορικό ορόσημο” και τόνισε ότι στη συζήτησή τους η καγκελάριος επέδειξε “συγκινητικό ενδιαφέρον” για την Κύπρο.

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι επενδύει στη φιλία με την κ. Μέρκελ και στη στήριξη της Γερμανίας μέχρι την απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή και τον εποικισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment