PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκικό πλοίο κινδύνεψε αλλά αρνήθηκε ελληνική βοήθεια!


Απίστευτο και όμως αληθινό!

Δυνάμεις έρευνας και διάσωσης του λιμενικού σώματος και της πολεμικής αεροπορίας έσπευσαν μετά την εκπομπή σήματος κινδύνου από τουρικό φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Σάμου, το πρωί της Τρίτης, ωστόσο το 12μελές πλήρωμά του αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια και τελικά παραλήφθηκε από παραπλέον τουρκικό σκάφος.

Tα αίτια της ημιβύθισης του φορτηγού πλοίου Dogu Haslaman, υπό τουρκική σημαία, στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός του FIR Αθηνών, παραμένουν άγνωστα.

Από το φορτηγό, που μετέφερε λίπασμα, έγινε εκπομπή σήματος κινδύνου στις 10:55 το πρωί της Τρίτης. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το Super Puma «απογειώθηκε για αποστολή έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες», καθώς το τουρκικό φορτηγό «βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Χίου και Σάμου και εντός του FIR Αθηνών, περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι κατά την άφιξη του ελικοπτέρου στο σημείο, το 12μελές πλήρωμα του πλοίου «είχε ήδη μεταβεί με σωστική λέμβο στο παραπλέον φορτηγό πλοίο PIRIREIS» και ότι «το πλήρωμα αρνήθηκε την παροχή βοήθειας από τους διασώστες του ελικοπτέρου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο PIRIREIS, αναφέροντας ότι αναμένουν τουρκικά μέσα να τους παραλάβουν».

Την όλη επιχείρηση παρακολουθεί διακριτικά και σκάφος του πολεμικού ναυτικού. Το τουρκικό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Νικολάγιεφ της Ουκρανίας, με προορισμό το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment