PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Τουλάχιστον 49 νεκροί από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ


Έναν 70χρονο άνδρα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το πρωί της Κυριακής στην Τουρκία οι διασώστες, οι οποίοι επιχειρούν από το μεσημέρι της Παρασκευής στην πόλη της Σμύρνης, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Ο ηλικιωμένος άνδρας βρισκόταν στα ερείπια μίας γκρεμισμένης πολυκατοικίας για περισσότερες από 33 ώρες μέχρι ότου εντοπιστεί από τις τουρκικές αρχές και ξεκινήσει η διάσωσή του.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών, με βάση τον τελευταίο απολογισμό, ανέρχεται σε 49, ενώ οι τραυματίες πλησιάζουν τους 900. Τα σωστικά συνεργία έπιασαν και σήμερα δουλειά, με το πρώτο φως της ημέρας, ψάχνοντας για εγκλωβισμένους σε εννέα από τα συνολικά 20 κτίρια, τα οποία είτε κατέρρευσαν ή υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Χθες, οι διασώστες, μετά από πολύωρη επιχείρηση, κατάφεραν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν μία μητέρα και τα τρία παιδιά της. Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους παρέχεται κάθε δυνατή φροντίδα.

Συνολικά, από τα συντρίμμια εκτιμάται ότι έχουν απεγκλωβιστεί πάνω από 100 άνθρωποι, γεγονός το οποίο σκορπάει ελπίδες για την εξεύρεση κι άλλων ζωντανών, παρότι πλέον ο χρόνος δεν αποτελεί σύμμαχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 6,7 Ρίχτερ προκάλεσαν τον θάνατο και δύο παιδιών στη Σάμο, ηλικίας 17 και 15 ετών, τα οποία καταπλακώθηκαν από τοίχο, κατά τη διάρκεια ενός εκ των 144 μετασεισμών (σ.σ. οι 21 άνω των 4 Ρίχτερ).

Η Τουρκία αποτελεί μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη. Τον Αύγουστο του 1999, σεισμός 7,6 Ρίχτερ κοντά στην Κωνσταντινούπολη στοίχισε τη ζωή σε 17.000 ανθρώπου, ενώ το 2011, ισχυρή σεισμική δόνηση στην πόλη Βαν οδήγησε στον θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment