PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση απέναντι στην Ελλάδα


Κλιμακώνει τη ρητορική της έντασης απέναντι στην Αθήνα η Άγκυρα, όπως φαίνεται και από τα τα όσα είπε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του κατά την παρουσία του στη φρεγάτα «Μπαρμπαρός», σε τουρκική ναυτική βάση.

Ο Ακάρ έκανε λόγο για «παρενοχλήσεις στο Αιγαίο» τις τελευταίες ημέρες, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή πρόκληση», προσθέτοντας πως δεν μπορεί «να τις εξηγήσει».

«Παρά τις προσπάθειές μας, την υπομονή και την πρόθεση μας για καλή γειτονία, δεν μπορώ να εξηγήσω τις παρενοχλήσεις στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες. Αποτελούν πολύ σοβαρή πρόκληση και δεν τους προσφέρουν τίποτε. Καταβάλλουμε προσπάθειες για επίλυση των ζητημάτων στο πλαίσιο διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου το οποίο αγνοεί την Τουρκία», προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά και τα δικαιώματά μας και αυτό δεν συνιστά απειλή».

Η τοποθέτηση Ακάρ έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Με προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα μετά την πανδημία «απειλεί» εκ νέου η Τουρκία, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Μιλώντας το Σάββατο σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Τσαβούσογλου σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως λόγω κορωνοϊού σταμάτησαν οι προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά σύνορα, ωστόσο μετά την πανδημία, όπως πρόσθεσε «δεν το λέω ως απειλή, αλλά οπωσδήποτε οι πρόσφυγες θα θελήσουν να κατευθυνθούν ξανά προς τα εκεί».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του Έβρου, που έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε τον ισχυρισμό που διατύπωσε μέσω ανακοίνωσής της η Τουρκία, περί «μη αποδοχής τετελεσμένων». Τόνισε δε ότι όταν πληροφορήθηκε για τον φράχτη, η Άγκυρα ζήτησε διευκρινίσεις, καθώς, όπως υποστήριξε «το σημείο που θα κατασκευαζόταν είναι τα χερσαία σύνορά μας».

Όσον αφορά την ανατολική Μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου κάλεσε την Ελλάδα σε «συνεργασία». «Η Αθήνα αντί να συνεργαστεί μαζί μας, επιχείρησε να μας αφήσει έξω και να συνεργαστεί με άλλες χώρες. Κάναμε τις κινήσεις μας και ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις», ανέφερε, κάνοντας λόγο για «περιοχή της δικής μας κυριαρχίας». «Το κυριαρχικό μου ζήτημα δεν το συζητώ», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment