PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Κατέθεσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες για την Ανατολική Μεσόγειο


Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, η οποία κατέθεσε μονομερώς στον ΟΗΕ συντεταγμένες που «στερεί» ΑΟΖ από ελληνικά νησιά και «καλύπτει» τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Φεριντούν Χάντι Σινιρλιόγλου, γίνεται λόγος για τα «εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα οποία αφαιρείται το δικαίωμα των νησιών σε ΑΟΖ.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως η μονομερής κατάθεση συντεταγμένων από την Τουρκία που καλύπτουν προκλητικά την ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία έγινε γνωστή παραμονή της εθνικής μας επετείου, αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα.

«Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να ζητήσει την επέκταση των κυρώσεων στην Τουρκία για ενέργειες εταιρειών της επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Οποιαδήποτε ενέργεια κατάθεσης συντεταγμένων από την Ελλάδα, πρέπει να συνοδευτεί από σαφές ευρωπαϊκό μήνυμα στην Τουρκία ότι ως εδώ και μη παρέκει», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment