PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Δεν υπάρχουν διαφωνίες με τη Ρωσία για τη Λιβύη


Δεν υπάρχουν τεχνικές διαφωνίες ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία για θέματα της σύρραξης στην Λιβύη και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν από κοινού να επιδιώκουν βιώσιμη εκεχειρία εκεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ ανέβαλαν τις προγραμματισμένες για χθες συνομιλίες με θέμα τη Λιβύη και τη Συρία, χώρες τις οποίες υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στις δύο συρράξεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η αναβολή δεν έχει σχέση με εκκρεμή ζητήματα των «θεμελιωδών αρχών» των δύο χωρών σχετικά με τη Λιβύη και τη Συρία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όσον αναφορά την αναβολή των προγραμματισμένων για χθες συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι προτεραιότητα της επίσημης εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στις 13 Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόϊγκου θα επισκεφθούν στις 14 Ιουνίου την Τουρκία όπου θα έχουν συνομιλίες για περιφερειακά ζητήματα. Χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία της συνάντησης θα συμφωνηθεί περαιτέρω.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, TASS

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment