PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Άμεση έναρξη διαλόγου με την Ελλάδα


Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, μετά την παρέμβαση Μέρκελ για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ερντογάν τηρεί στάση αναμονής για το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις.

Μήνας σημαντικών εξελίξεων θεωρείται ο Αύγουστος.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν απαντώντας σε ερώτηση για τις πληροφορίες παγώματος των ερευνών του τουρκικού πλοίου Ορούτς Ρέις για ένα μήνα, είπε ότι ο Ερντογάν θεωρεί ότι: «Εφόσον πάμε σε διαδικασίες διαλόγου να περιμένουμε για ένα διάστημα».

Η παρέμβαση της καγκελαρίου Μέρκελ για εκτόνωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο απασχολεί σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως σημειώνουν, μετά την επικοινωνία της Άγκελα Μέρκελ με τον Ταγίπ Ερντογάν τηρείται στάση αναμονής στα σχέδια του Ορούτς Ρέις, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο μπροστά στο λιμάνι της Αττάλειας.

Το Ορούτς Ρέις χθες εφοδιάστηκε με γερανό στη θέση που βρισκόταν και περιμένει εντολές για το αν και πότε θα ξεκινήσει έρευνες στην Ανατολική Μασόγειο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο προσεχής μήνας θα είναι αποφασιστικός για περαιτέρω εξελίξεις.

Η Άγκυρα, όπως είναι γνωστό, επιμένει στην άμεση έναρξη εφόλης της ύλης διαλόγου με την Ελλάδα, κάτι που σημείωσε λίγο πριν και ο Ιμπραήμ Καλίν λέγοντας: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο άνευ όρων και προϋποθέσεων».

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο μισό του Σεπτέμβρη ολοκληρώνονται οι 90 μέρες βάσει της τουρκικής νομοθεσίας και θα μπορεί να ξεκινήσει η αδειοδότηση των τεμαχίων που έκοψε η Τουρκία βάση του τουρκολυβικού συμφώνου.

Έτσι τότε η Τουρκία θα μπορεί να δώσει άδειες για να ξεκινήσουν έρευνες κοντά στην Κρήτη, την Κάρπαθο και τη Ρόδο. Κάτι που θα βάλει και πάλι φωτιά στην περιοχή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment