PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουλάχιστον 100 τραυματίες στη Βραζιλία σε διαδήλωση εκπαιδευτικών


Οι ταραχές σημειώνονται την ώρα που πολλές πολιτείες στη Βραζιλία αναγκάζονται να προχωρήσουν σε μέτρα περιστολής δαπανών, στο πλαίσιο πολιτικών λιτότητας για την αποτροπή της οικονομικής ύφεσης.

Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές στην Κουριτσίμπα της Βραζιλίας, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών κατά της μεταρρύθμισης στις συντάξεις του δημοσίου.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εφημερίδας Gazeta do Povo δείχνουν αστυνομικούς να εκτοξεύουν δακρυγόνα εναντίον του πλήθους των διαδηλωτών καθώς οι τελευταίοι προσέγγιζαν το κοινοβούλιο της πολιτείας Παρανά, όπου διεξαγόταν ψηφοφορία επί ενός σχεδίου νόμου που μεταβάλλει τους όρους συνταξιοδότησης για τους δασκάλους.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούσαν κράνη μοτοσικλετιστών και κρατούσαν σαν ασπίδες καπάκια κάδων απορριμμάτων.

Παρά τις κινητοποιήσεις, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της πολιτείας Παρανά εγκρίθηκε. Πλέον 33.000 συνταξιούχοι δεν θα λαμβάνουν συντάξεις μόνο από το δημόσιο, αλλά το κόστος θα μοιράζονται το κράτος και οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Παρανά ανακοίνωσε μέσω της σελίδαε της στο Facebook ότι επτά άτομα συνελήφθησαν.

Οι ταραχές στην Κουριτσίμπα σημειώνονται την ώρα που πολλές πολιτείες στη Βραζιλία αναγκάζονται να προχωρήσουν σε μέτρα περιστολής δαπανών, στο πλαίσιο πολιτικών λιτότητας για την αποτροπή της οικονομικής ύφεσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment