PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουλάχιστον πέντε άστεγοι πέθαναν από το κρύο στη Γαλλία


Το κύμα ψύχους το οποίο πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Γαλλία έχει στοιχίσει από το Σάββατο τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, άστεγους οι οποίοι υπέκυψαν από υποθερμία ή έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από φωτιά που άναψαν επιχειρώντας να ζεσταθούν.

Το κύμα ψύχους το οποίο πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Γαλλία έχει στοιχίσει από το Σάββατο τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, άστεγους οι οποίοι υπέκυψαν από υποθερμία ή έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από φωτιά που άναψαν επιχειρώντας να ζεσταθούν, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Δύο άστεγοι απανθρακώθηκαν το πρωί σε πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε σε υπό κατάληψη κτήριο στην περιοχή του Παρισιού, στο οποίο κατέφυγαν εξαιτίας του ψύχους και φαίνεται ότι επιχείρησαν να ανάψουν φωτιά, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 5:30 στο εγκαταλειμμένο κτήριο, το οποίο βρίσκεται στο Μπρι-Κοντ-Ρομπέρ, περίπου 30 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας. «Τα πτώματα δύο ανδρών, δύο άστεγων, βρέθηκαν απανθρακωμένα στο εσωτερικό. Πιστεύουμε ότι είχαν καταφύγει εκεί εξαιτίας του ψύχους», δήλωσε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας άστεγος πέθανε το βράδυ της Κυριακής σε ανατολική συνοικία του Παρισιού, «προφανώς» εξαιτίας του ψύχους, έγινε γνωστό από υπηρεσίες της πόλης του Παρισιού.

Ο άνδρας, ηλικίας 50 ετών, βρέθηκε γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) «σε κατάσταση υποθερμίας» και υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε ασθενοφόρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την παραμονή, ένας 29χρονος άστεγος είχε βρεθεί νεκρός σε λύκειο του Ντουέ, στη βόρεια Γαλλία, στο οποίο είχε καταφύγει. Υπέκυψε μερικές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Σ’ αυτές τις δύο περιπτώσεις, οι υπηρεσίες πρόνοιας είχαν πλησιάσει τα θύματα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αυτά είχαν αρνηθεί προτάσεις να φιλοξενηθούν σε καταφύγιο που δημιουργήθηκε εκτάκτως.

Βέλγος άστεγος 46 ετών βρέθηκε επίσης νεκρός την Κυριακή μέσα στη σκηνή του στο Μαντελιέ-λα-Ναπούλ, κοντά στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας, «θάνατος ο οποίος οφείλεται στο κρύο σε συνδυασμό με το αλκοόλ», σύμφωνα με την τοπική νομαρχία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment