PeristeriNews.gr
Καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες


Στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 23 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και απο το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα το βράδυ θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Στη δυτική Μακεδονία από 16 έως 28 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία απο 19 έως 31 βαθμούς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο και το πρωί πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο αλλά το βράδυ θα σταματήσουν. Στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς και στα νότια έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια απο δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς και στη Θεσσαλία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Καιρός: Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Peristeri News

Leave a Comment