PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες


Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές, θα εκδηλωθούν σήμερα στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές, θα εκδηλωθούν σήμερα στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στις νοτιότερες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 30-05-2015

Καιρός: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στην Πελοπόννησο και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.

Ανεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment