PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τοπικές βροχές και καταιγίδες


Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και από το απόγευμα στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας προβλέπει για σήμερα Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και από το απόγευμα στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας προβλέπει για σήμερα Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ συνεχίζονται με εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντικά τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Θερμοκρασια σε υψηλή για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι, νοτιοδυτικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι προβλέπεται βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και από το απόγευμα και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι, νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασια, από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και από το βράδυ και στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι, νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στις βορειότερες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι: νότιοι 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασια κυμαίνεται από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment