PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τον Μάρτιο θα λειτουργήσουν τα πρώτα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης


Άμεσα ξεκινά η λειτουργία των πρώτων δημοτικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, σε 15 δήμους της χώρας.

Άμεσα ξεκινά η λειτουργία των πρώτων δημοτικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, σε 15 δήμους της χώρας – μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη – στα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισης σε δεξιότητες του ενδιαφέροντός τους που σχετίζονται παράλληλα με τις αναπτυξιακές και οικονομικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ήδη ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο από τα συνολικά 13 περιφερειακά σεμινάρια που θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2014 η γενική γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΔΒΜ) γύρω από την ευρωπαϊκή ατζέντα για την εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων.

Στόχος των σεμιναρίων αυτών είναι να ενημερωθεί το κοινό για τις αρχές και τους στόχους της εκπαίδευσης και κατάρτισης των ενηλίκων, αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους φορείς που ασχολούνται με αυτά τα θέματα να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και γνώσεις για την επίτευξη των στόχων της ΔΒΜ που έχει θέσει η ΕΕ, αλλά και η χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας ΔΒΜ και εθνική συντονίστρια της ευρωπαϊκής ατζέντας για την κατάρτιση των ενηλίκων, Ελένη Καραντζόλα, αναφερόμενη στους στόχους του εθνικού σχεδίου για την ΔΒΜ, ήδη 121 καλλικρατικοί δήμοι έχουν ιδρύσει δικά τους Κέντρα εκπαίδευσης και κατάρτισης, και οι 15 πρώτοι (ανάμεσά τους και η Θεσσαλονίκη) έχουν ολοκληρώσει την ενημέρωση των στελεχών τους και επέλεξαν τους υπεύθυνους λειτουργίας τους και τους εκπαιδευτές. Μέσα στο Μάρτιο θα λειτουργήσουν τα πρώτα τμήματα, ενώ από τη νέα χρονιά (Σεπτέμβριος), θα είναι διαθέσιμο και το εκπαιδευτικό υλικό και θα εξεταστούν οι προτάσεις για προγράμματα που έχουν καταθέσει οι δήμοι. Πανελλαδικά, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην ίδρυση δημοτικών κέντρων ΔΒΜ 216 από τους 265 δήμους, τα οποία θα λειτουργήσουν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο αριθμός των ωφελούμενων από προγράμματα ΔΒΜ από το ΕΣΠΑ υπολογίζεται στους 400.000, ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα αναθεωρηθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment