PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Τι ταινίες θα δούμε από Πέμπτη 7/5 στις κινηματογραφικές αίθουσες


Δαιμονική επίκληση, η πόλη της βίας, μια υπόσχεση, έρωτας με την πρώτη μπουνιά και το ταξίδι της αφύπνισης, συνθέτουν το κινηματογραφικό μωσαϊκό αυτής της εβδομάδας.

Μια παρέα που επιχειρεί – με ολέθριο τρόπο – να αποδείξει την ύπαρξη φαντασμάτων, μία πόλη που μπορεί να κάνει πραγματικότητα κάθε φαντασίωση, ένας έρωτας που έρχεται αντιμέτωπος με τον χρόνο, ένα αταίριαστο ζευγάρι που αντιστρέφει τους ρόλους των δύο φύλων και ένας θρυλικός γιόγκι που κατέκτησε τον δυτικό κόσμο συνθέτουν το κινηματογραφικό μωσαϊκό αυτής της εβδομάδας.

«Demonic (House of horror)»

Ο Ουίλ Κάνον σκηνοθετεί ένα δυνατό θρίλερ τρόμου, του οποίου την παραγωγή υπογράφει ο σκηνοθέτης των επιτυχημένων ταινιών «Το κάλεσμα», «Παγιδευμένη ψυχή» και «Saw». Με τους Μάριο Μπέλο, Φρανκ Γκρίλο, Κόντι Χορν, Ντάστιν Μίλιγκαν και Μέγκαν Παρκ, μια παρέα από ερασιτέχνες κυνηγούς φαντασμάτων, με έντονο ενδιαφέρον για τα υπερφυσικά φαινόμενα και τις πύλες που ενώνουν τον κάτω κόσμο με τον δικό μας, πηγαίνει σε ένα παράξενο μέρος, με σκοπό να καταφέρει να αποδείξει ατράνταχτα την ύπαρξη φαντασμάτων. Έτσι, κάνει μια τελετή προσέλκυσης πνευμάτων, για να κινηματογραφήσει τη δράση. Όμως, αυτά που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα έχουν πολύ βίαιες διαθέσεις.

«Vice: Η πόλη της βίας»

Σε έναν ουτοπικό κόσμο, όπου τα πάντα είναι δυνατά και επιτρεπτά και ο καθένας μπορεί να εκπληρώσει τις πιο τρελές του φαντασιώσεις, μας ξεναγεί η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Μπράιαν Μίλερ, με πρωταγωνιστές τους Μπρους Γουίλις, Τόμας Τζέιν και Αμπίρ Τσίλντερς. Στον απόλυτο αυτόν προορισμό, που ονομάζεται Vice, υπάρχουν τεχνητοί κάτοικοι, οι οποίοι δείχνουν και σκέφτονται σαν αληθινοί άνθρωποι. Όταν μία από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια, αποφασίζει να αποδράσει.

«Μια υπόσχεση»

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ, «Journey into the past», το αισθηματικό δράμα του Πατρίς Λεκόντ – με τους Ρεμπέκα Χολ, Ρίτσαρντ Μάντεν και Άλαν Ρίκμαν – εκτυλίσσεται στη Γερμανία του 1912, όπου ένας νεαρός ταπεινής καταγωγής ερωτεύεται παράφορα τη γυναίκα του άρρωστου εργοδότη του, ο οποίος αποφασίζει να τον μεταθέσει μακριά. Τότε, η κοπέλα τού αποκαλύπτει ότι είναι κι εκείνη ερωτευμένη μαζί του και του υπόσχεται ότι, όταν επιστρέψει, θα είναι δική του. Όμως, ο πόλεμος αλλάζει όλα τα δεδομένα. Θα αντέξει ο έρωτάς τους το βίαιο πέρασμα του χρόνου;

«Έρωτας με την πρώτη μπουνιά»

Αντιστρέφοντας τους ρόλους των δύο φύλων, η ανατρεπτική ρομαντική κομεντί του Τόμας Κέιλι, που αποτελεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, απέσπασε το βραβείο FIPRESCI, και είναι «μια υπέροχη πρώτη ταινία, ένα αυθεντικό όραμα ενηλικίωσης που αιχμαλωτίζει τον παλμό μιας γενιάς», σύμφωνα με το Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του Φεστιβάλ των Καννών, που της απένειμε και τα τρία βραβεία του για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Οι Αντέλ Χενέλ, Κέβιν Αζαΐς, Αντουάν Λοράν και Ουίλιαμ Λεμπγκίλ ξετυλίγουν την ιστορία ενός νέου που ζει μια ήσυχη ζωή, μέχρι τη στιγμή που συναντά μια όμορφη και σκληροτράχηλη κοπέλα, η οποία πιστεύει διάφορες προφητείες για το τέλος του κόσμου.

«Yogananda: Το ταξίδι της αφύπνισης»


Με στόχο να εμπνεύσει τους θεατές να αφυπνιστούν, να βρουν το φως και να νικήσουν το σκοτάδι των καιρών, το αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ των Παόλα Ντι Φλόριο και Λίζα Λίμαν αποτυπώνει τη ζωή και την πορεία του θρυλικού Ινδού Παραμαχάνσα Γιογκανάντα (1893 – 1952), ο οποίος μύησε τον δυτικό κόσμο σε μία νέα κοσμοθεωρία, έγινε ευρύτερα γνωστός από το βιβλίο του, «Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι», εμπνέοντας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και θεωρείται μια από τις εξέχουσες πνευματικές προσωπικότητες της εποχής μας.

Τα βήματά του τον οδήγησαν στην Αμερική, όπου, για περισσότερο από 30 χρόνια, δίδαξε την αρχαία επιστήμη του διαλογισμού και την τέχνη της ισορροπημένης πνευματικής ζωής. Οι «L. A. Times» τον αποκάλεσαν «τον πρώτο γκουρού σούπερ σταρ του 20ού αιώνα». Οι διδασκαλίες του και η απήχησή τους τον έβαλαν στη λίστα των υπόπτων της κυβέρνησης και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Σήμερα, το πνευματικό και ανθρωπιστικό του έργο συνεχίζεται στην Αδελφότητα για την Αυτογνωσία, τη διεθνή οργάνωση που ίδρυσε το 1920, με σκοπό την εξάπλωση των διδασκαλιών του σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment