PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Τι ταινίες θα δούμε από Πέμπτη 14/5 στις κινηματογραφικές αίθουσες


Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, και πολλοί είναι εκείνοι, που σχεδόν 30 χρόνια μετά θα απολαύσουν και πάλι εν δράσει τον κινηματογραφικό θρύλο MadMax εν έτει 2015.

Η επιστροφή μιας επικής τριλογίας, ο μυστηριώδης θάνατος του αντιδραστικού Πιέρ Πάολο Παζολίνι, η ματαιοδοξία του κόσμου του θεάματος, οι περιπέτειες ενός αποφυλακισμένου πατέρα και η πρόωρη ενηλικίωση ενός 11άχρονου πρόσφυγα ξετυλίγονται στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Mad Max: Ο δρόμος της οργής»

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία με τον κινηματογραφικό θρύλο «Mad Max», ο εμπνευστής της επικής αυτής τριλογίας, ο – με ελληνικές ρίζες – Αυστραλός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Τζορτζ Μίλερ επιστρέφει, για να αφηγηθεί το νέο κεφάλαιο τής μετα – αποκαλυπτικής ιστορίας, που ενέπνευσε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο. Με τον Τομ Χάρντι, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον Μελ Γκίμπσον για τον ρόλο του Μαξ Ροκατάνσκ, τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Σαρλίζ Θέρον και τους Νίκολας Χουλτ, Χιου Κέις – Μπερν, Τζος Χέλμαν, Νέιθαν Τζόουνς, Ζόι Κράβιτς, Ρόσι Χάντινγκτον – Γουάιτλι και Άμπεϊ Λι, η τρισδιάστατη περιπέτεια δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο Max θα έρθει αντιμέτωπος με την αυτοκράτειρα Φιουριόσα, η οποία δραπετεύει με τη συμμορία της, με προορισμό την Άγονη Γη.

«Για μένα, οι περιπέτειες είναι κάτι σαν οπτικοποιημένη μουσική. Ο “Δρόμος της οργής” ισορροπεί ανάμεσα στο ροκ και την όπερα. Θέλω να ξεσηκώσω τους θεατές, να τους παρασύρω σε μια θορυβώδη και γεμάτη ένταση περιπέτεια, αφήνοντάς τους να ανακαλύψουν, στην πορεία, τόσο τους ήρωες, όσο και τα γεγονότα που προκάλεσαν τα όσα διαδραματίζονται» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Τα σύννεφα του Σιλς Μαρία»

Το δράμα του Ολιβιέ Ασαγιάς είναι μια φαινομενικά απλή ιστορία για το τίμημα της διασημότητας, το βάρος του χρόνου και των προσωπικών μας εμπειριών, τη σχέση μας με το παρελθόν, τη ματαιοδοξία του κόσμου του θεάματος και την αιώνια «σύγκρουση» ανάμεσα στο μαζικό ποπ θέαμα και την υψηλή τέχνη.

Με τη – βραβευμένη με Όσκαρ – Ζιλιέτ Μπινός, την Κρίστεν Στιούαρτ, η οποία, με την ερμηνεία της, έγινε η πρώτη Αμερικανίδα ηθοποιός που κέρδισε ποτέ Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας, και τους Κλόε Γκρέις Μόριτς, Λαρς Άιντινγκερ, Τζόνι Φλιν, Άνγκελα Βίνκλερ και Χανς Ζίσλερ, μια διάσημη ηθοποιός, που βρίσκεται στο αποκορύφωμα της διεθνούς της καριέρας, δέχεται να παίξει σε μία αναβίωση του θεατρικού έργου που την έκανε γνωστή, 20 χρόνια πριν. Όμως, λόγω της ηλικίας της, της ανατίθεται ένας άλλος ρόλος. Έτσι, έρχεται σε επαφή με μια ανησυχητική αντανάκλαση του ίδιου της του εαυτού.

«Παζολίνι»

Κάνοντας μια μίξη πραγματικότητας και φαντασίας, ο Αμπέλ Φεράρα δημιουργεί μια βιογραφική ταινία για την τελευταία μέρα του μεγάλου Ιταλού δημιουργού Πιέρ Πάολο Παζολίνι και τη σύγχυση, που επικρατεί σχετικά με τον θάνατό του.

Ο Παζολίνι είναι το σύμβολο μια τέχνης, η οποία μάχεται εναντίον της εξουσίας. Τα γραπτά του είναι σκανδαλώδη, οι ταινίες του λογοκρίνονται, πολλοί άνθρωποι τον αγαπούν και πολλοί τον μισούν. Καταγγέλλει και επιτίθεται διαρκώς στους πολιτικούς της χώρας του, γράφοντας οργισμένα άρθρα, τα οποία βάζουν, τελικά, τη ζωή του σε κίνδυνο. Ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Γουίλεμ Νταφόε και οι Βαλέριο Μαστρανδρέα και Ρικάρντο Σκαμάρτσιο ζωντανεύουν την ιστορία του σε αυτήν την ταινία, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες τοποθεσίες όπου συνέβησαν τα πραγματικά γεγονότα, και τα προσωπικά αντικείμενα και ρούχα του Παζολίνι, που παραχώρησαν συγγενείς και φίλοι του.

«Τα μάτια του κλέφτη»


Με μέρος του να βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, που έγιναν το 2002, στη Ραμάλα, το παλαιστινιακό δράμα της Νάζουα Ναζάρ – με τους Κάλεντ Άμπολ Νάγκα, Σουάντ Μασί, Μάλακ Ερμίλι και Σουχέιλ Χαντάντ, ήταν υποψήφιο για το φετινό Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Ήρωάς του είναι ένας άνδρας, που – μετά από 10 χρόνια εγκλεισμού – αποφυλακίζεται και, κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό, ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη.

«Macondo»

Η ζωή ενός 11άχρονου Τσετσένου πρόσφυγα που ζει στη Βιέννη, προσπαθώντας να στηρίξει τη μητέρα και τις αδερφές του, αναστατώνεται, όταν εμφανίζεται ξαφνικά ένας φίλος του νεκρού πατέρα του, στο αυστριακό δράμα της Σουνταμπέ Μορτετζάι, με τους Ραμαζάν Μιχαΐλοφ, Ασλάν Ελμπιέφ και Κέντα Γκατζίεβα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/3

Peristeri News

Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης

Peristeri News

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

Peristeri News

Leave a Comment