PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τι προβλέπει η τροπολογία για τέλη κυκλοφορίας


Θα ισχύσει και για φέτος η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτου να ανακτήσουν τις πινακίδες οχημάτων που είχαν ακινητοποιήσει και να καταβάλλουν αναλογικά τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό στην οποία περιλαμβάνονται, ακόμη, ρυθμίσεις για την προθεσμία υποβολής Ε9 σε περιπτώσεις μεταβολής των στοιχείων ακινήτων των φορολογούμενων και απαλλαγή από πρόστιμα για ορισμένες περιπτώσεις τροποποιήσεων.

Για τα λεγόμενα «τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα» προβλέπεται ότι όσοι ανακτήσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους για ένα μήνα θα πρέπει να πληρώσουν τα 2/12 των ετήσιων τελών, για τρεις μήνες να καταβάλλουν τα 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για όσους ανακτήσουν τις πινακίδες έως το τέλος του έτους, τα τέλη τα οποία θα καταβληθούν είναι ίσα με το άθροισμα των μηνών που απομένουν συν 2/12.

Για την απαλλαγή από πρόστιμα για τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υποβλήθηκαν μετά τις 31.12.2014 και αφορούν αλλαγές στοιχείων ακινήτων από το 2010 και μετά προβλέπονται:

– Από 1 Ιανουαρίου 2019 και στο εξής ορίζεται ώς καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων ( Ε9) η 31η Μαίου του επόμενου έτους από την ημέρα σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής δικαιωμάτων επί ακινήτων του φορολογούμενου (πλήρης κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κτλ). Σήμερα ο φορολογούμενος υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων ( Ε9) εντός 30 ημερών από τη μεταβολή των δικαιωμάτων του επι ακινήτων.

– Για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων ( Ε9) των ετών απο το 2010 και μετά που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν απο την 31.12.2014 μέχρι και την ψήφιση που σχεδίου νόμου δεν επιβάλλονται κατά περίπτωση τα οριζόμενα πρόστιμα. Πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί δεν διαγράφονται ούτε επιστρέφονται αυτά που έχουν καταβληθεί.

– Δεν προβλέπεται η επιβολή χρηματικού προστίμου για τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υποβάλλονται μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment