PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Τι να προσέξετε στις καμπίνες μπανιέρας για να συνδυάσετε ποιότητα και τιμή


Οι καμπίνες μπανιέρας είναι ο νέος σύγχρονος τρόπος να προστατέψετε το μπάνιο σας από την διαρροή νερών κατά τη διάρκεια του ντους, χωρίς την αντιαισθητική κουρτίνα.

Οι καμπίνες μπορούν να προσαρμοστούν σε ήδη υπάρχουσες μπανιέρες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εξατομικευμένης κατασκευής τους για κάθε χώρο. Το θέμα είναι ότι δεν είναι όλες οι καμπίνες ίδιες, καθώς δεν καταφέρνουν όλες να συνδυάσουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, για να τις χαρείτε στο έπακρο.

Όταν αγοράζετε μια, είναι λογικό να κοιτάτε ως βασικό κριτήριο για την επιλογή της την τιμή, όμως κάτι ακόμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι και η λειτουργικότητα και η ανθεκτικότητα της καμπίνας. Η λίγο υψηλότερη τιμή μπορεί να σημαίνει πολύ υψηλότερη ποιότητα υλικών, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να σημαίνει πολύ μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο αλλά και καλύτερη αισθητική.

Για να συνδυάσετε όλα τα παραπάνω κριτήρια, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής, όταν αγοράζετε καμπίνα μπανιέρας.

Υλικό καμπίνας

Τα υλικά, από τα οποία είναι φτιαγμένη μια καμπίνα, είναι τα εξής:

  • Καμπίνες από πλαστικό: Το φθηνότερο υλικό αποτελεί το πλαστικό ή το ακρυλικό (plexiglass), το οποίο τραβάει την προσοχή λόγω της χαμηλής τιμής του. Κατά τα άλλα, τόσο η αντοχή του στο χρόνο όσο και η αισθητική του είναι σαφώς υποδεέστερες από το κρύσταλλο, ενώ παρουσιάζει και προβλήματα υγιεινής, αφού είναι εύκολο να συσσωρεύσει μούχλα.
  • Καμπίνες από απλό κρύσταλλο: Το απλό κρύσταλλο είναι η μεσαία επιλογή από άποψη τιμής, ενώ αισθητικά δεν παρουσιάζει διαφορές από το κρύσταλλο ασφαλείας. Το βασικό του μειονέκτημα, όμως, είναι ότι στην περίπτωση θραύσης σπάει σε μεγάλα αιχμηρά κομμάτια που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς. Συνεπώς, δεν προτείνεται για νοικοκυριά με παιδιά.
  • Καμπίνες από κρύσταλλο ασφαλείας: Το κρύσταλλο ασφαλείας υπερέχει έναντι των άλλων υλικών τόσο για την υψηλή αντοχή του όσο και για την απόλυτη ασφάλεια που προσφέρει. Βασικά, είναι πολύ δύσκολο να σπάσει, αλλά στην απίθανη περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, σπάει σε θρύψαλα που δεν είναι καθόλου επικίνδυνα. Η αντοχή του εξαρτάται και από το πάχος του, με τα πιο φθηνά μοντέλα να ξεκινούν από τα 5mm και τα πιο ακριβά να φτάνουν τα 8 ή ακόμα και 10mm.

Φινίρισμα

Το φινίρισμα έχει κυρίως να κάνει με την αισθητική του μπάνιου. Το κρύσταλλο μπορεί να είναι διαφανές ή ματ και αυτό έχει να κάνει με το αν επιθυμείτε ιδιωτικότητα ή όχι μέσα στην καμπίνα της μπανιέρας.

Σίγουρα, πάντως, το διαφανές κρύσταλλο είναι πιο πρακτικό, γιατί δεν μαζεύει άλατα και καθαρίζει ευκολότερα. Επιπλέον, το ματ κρύσταλλο δεν ενδείκνυται για μικρά μπάνια, αφού μπορεί να δημιουργήσει μια κλειστοφοβική αίσθηση.

Στο φινίρισμα, καλό είναι να προστεθεί και μια ειδική επίστρωση κατά των αλάτων που αδιαβροχοποιεί το κρύσταλλο, ώστε να μη συσσωρεύει άλατα.

Λοιπά εξαρτήματα

Προσοχή πρέπει, τέλος, να δώσετε στα διάφορα εξαρτήματα της καμπίνας, όπως τα ροδάκια, τα λάστιχα στεγανοποίησης και τις λαβές. Είναι απαραίτητα αυτά είναι από πιστοποιημένο ανοξείδωτο αλουμίνιο, ώστε να μη συγκεντρώνουν υγρασία και να λειτουργούν απρόσκοπτα χωρίς τα γνωστά φρακαρίσματα και τη μούχλα που συναντάμε στις φθηνές πλαστικές κατασκευές.

Στο Youbath θα βρείτε δεκάδες επιλογές σε καμπίνες μπανιέρας με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά ποιότητας και ασφαλείας σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Επιπλέον, θα μπορέσετε να βρείτε για να συνδυάσετε διαχωριστικά μπανιέρας & πιο ιδιαίτερες καμπίνες μπανιέρας από τοίχο σε τοίχο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment