PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Τι ζητά η Περιφέρεια Αττικής για τους πληγέντες


Σειρά άμεσων, συγκεκριμένων μέτρων, καθώς και θεσμικές παρεμβάσεις, για την ανακούφιση των πληγέντων από την τραγωδία της δυτικής Αττικής κατέθεσε η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Βάση των προτάσεων, η Περιφερειακή Αρχή θα προχωρήσει στη δέσμευση ποσού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό της, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σχετικές με τον ηλεκτροφωτισμό και την αποκατάσταση ζημιών περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης, με τη λήψη σειράς μέτρων προστρέχει για την ανακούφιση των πληγέντων, τη στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ προωθεί και ειδική ρύθμιση για τους συγγενείς των θυμάτων.

Ενδεικτικά, η Περιφερειακή Αρχή ζητά:

– Πρόβλεψη για συντάξεις χηρείας και πρόσληψη τέκνων των θυμάτων της τραγωδίας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επέκταση της ρύθμισης που αφορά στα θύματα τρομοκρατίας (ν. 1897/1990).

– Έκτακτο επίδομα για εργαζόμενους σε κατεστραμμένες επιχειρήσεις της περιοχής.

– Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, για κατοικίες και μαγαζιά που καταστράφηκαν έως ότου αυτά επανακαταστούν λειτουργικά, πέραν της αναστολής πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

– Ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) όλων των παροχών ρεύματος των πληγεισών δημοτικών ενοτήτων και επιδότηση ρεύματος στις πληγείσες κατοικίες.

– Αναστολή πληρωμών δανειακών υποχρεώσεων προς τραπεζικά ιδρύματα για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες περιπτώσεις και παύση κάθε διαδικασίας αναγκαστικού πλειστηριασμού.

Σε θεσμικό επίπεδο, η Περιφερειακή Αρχή ζητά, μεταξύ άλλων:

– Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων.

– Απομάκρυνση, εγκατάλειψη και κατά προτεραιότητα κατεδάφιση κτιρίων ή εγκαταστάσεων εντός ρεμάτων που χρησιμοποιούνται ή ανήκουν σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας ΥΠΟΜΕΔΙ, όπως διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς, διευθέτηση λεκάνης απορροής Ερασίνου, έργα διευθέτησης ρέματος Αγ. Γεωργίου Ανατ. Αττικής, έργο διευθέτησης χειμάρρου Αγ. Γεωργίου Θριασίου Πεδίου, έργο διευθέτησης ρέματος Αχαρνών – Καναπίτσα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment