PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Τι εξυπηρετούν οι νέοι κόκκινοι κάδοι στο Περιστέρι


Σε συνεχή αναζήτηση νέων ρευμάτων ανακύκλωσης βρίσκεται ο Δήμος Περιστερίου και σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε σε μια ακόμα συμφωνία.

Η υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου με εκδήλωση ενδιαφέροντος σύναψε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία για την ένταξη ενός νέου ρεύματος ανακύκλωσης στην πόλη.

Πρόκειται για ανακύκλωση ρούχων, παπουτσιών, λευκών ειδών, τσαντών και αξεσουάρ.

Η εταιρεία έπειτα από τη σύναψη της συμφωνίας με το Δήμο ανέλαβε την τοποθέτηση των 33 κόκκινων κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης και την αποκομιδή των προϊόντων. Από αυτή τη διαδικασία ο Δήμος Περιστερίου έχει διαφορετικά οφέλη από την εταιρεία όπως την προσφορά μηνιαίου ποσού (150€) στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, προσφορά τροφίμων στις εορταστικές περιόδους και πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τα παιδιά των άπορων οικογενειών της πόλης.

Περιβαλλοντικά Οφέλη

  • Μείωση τεραστίου όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ)
  • Εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας
  • Συμβολή στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος
  • Προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης και της επανάχρησης ανακυκλώσιμων υλικών
  • Προστασία, διατήρηση και αποκατάσταση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων στις πόλεις, των δασών, των παραλιών και γενικά του φυσικού περιβάλλοντος

Πως μαζεύονται τα ρούχα

  1. Η εταιρεία τοποθετεί ιδιαίτερα καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων (χρώματος κόκκινο), σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, δημαρχεία κλπ. Άτομα ή οργανισμοί που μπορούν να προσφέρουν φιλοξενία σε ανάλογους χώρους ή/και να προτείνουν κατάλληλους χώρους, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας.
  2. Τα ρούχα μαζεύονται τακτικά από προσωπικό της εταιρείας και αποθηκεύονται στις αποθήκες μας για σκοπούς διαχείρισης και αποστολής στο εξωτερικό.

Τι κάνουν τα ρούχα

  1. Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.
  2. Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.
  3. Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment