PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Τιμητικό βραβείο για τον Ντένζελ Ουάσινγκτον


Με το βραβείο «Cecil B. DeMille», για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο, θα τιμηθεί ο Ντένζελ Ουάσινγκτον στην 73η διοργάνωση για τις Χρυσές Σφαίρες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου του 2016.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ένωση ανταποκριτών ξένου τύπου του Χόλυγουντ: «Η μακρά και ιστορική πορεία του Ουάσινγκτον στη μεγάλη οθόνη έχει σημαδευτεί τόσο από τους αμέτρητους ρόλους του, όσο και από ανεξάντλητο έργο του πίσω από τις κάμερες».

Ο 60χρονος Αμερικανός ηθοποιός έχει βραβευθεί δύο φορές με Όσκαρ και δύο φορές με Χρυσή Σφαίρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για τον δεύτερο Αφροαμερικανό – μετά τον Σίντνεϊ Πουατιέ – που κέρδισε Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, το οποίο έλαβε για το ρόλο του στην ταινία του 2001, «Μέρα Εκπαίδευσης». Το άλλο χρυσό του αγαλματίδιο ήταν Β΄ Ανδρικού Ρόλου για το «Glory» (1989).

Σε σημαντικές προσωπικότητες

Το βραβείο «Cecil B. DeMille» απονέμεται από το 1952 σε σημαντικές προσωπικότητες του σινεμά για την τεράστια προσφορά τους στην έβδομη τέχνη. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν αποσπάσει το βραβείο στο παρελθόν, βρίσκονται αυτά των Άλφρεντ Χίτσκοκ, Γουόλτ Ντίσνεϊ, Γκρέγκορι Πεκ, Φρανκ Σινάτρα, Λόρενς Ολίβιε, Κλιντ Ίστγουντ, Σον Κόνερι.

Τα τελευταία χρόνια, την διάκριση έχουν αποσπάσει οι Τζορτζ Κλούνεϊ (2015), Γούντι Άλεν (2014), Τζόντι Φόστερ (2013), Μόργκαν Φρίμαν (2012), Ρόμπερτ Ντε Νίρο (2011), Μάρτιν Σκορσέζε (2010) και Στίβεν Σπίλμπεργκ (2009).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment