PeristeriNews.gr
Διεθνή

Την ψήφο των Κούρδων ζήτησε ο Ερντογάν


Την ψήφο των Κούρδων ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση χθες Κυριακή στο Ντιγιάρμπακιρ σημειώνοντας ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είναι αυτό που έχει κάνει τα περισσότερα για την ανοικοδόμηση της περιοχής και για την επίτευξη ειρήνευσης έπειτα από δεκαετίες συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και τουρκικού στρατού.

Ενώπιον χιλιάδων Κούρδων ο Ερντογάν τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου τόνισε ότι «η περιοχή ζει μια ειρήνη την οποία δεν έχει ξαναδεί στη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών» και «το κράτος δεν ήταν ποτέ πριν τόσο κοντά στους πολίτες».

Οι Κούρδοι αποτελούν τουλάχιστον το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Τουρκίας και οι περισσότεροι αναμένεται να ψηφίσουν το Κόμμα Δικαιοσύνης των Λαών (HDP), το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους, όμως το AKP μπορεί να βασίζεται σε μια σημαντική στήριξη των συντηρητικών θρησκευτικά Κούρδων.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν επιτέθηκε εναντίον του HDP: «Εμείς χτίζουμε κι εκείνοι καταστρέφουν», κατήγγειλε. «Είναι εδώ για να καταστρέψουν τη χώρα. Είστε έτοιμοι να τους δώσετε το μάθημα που τους αξίζει στις 24 Ιουνίου;».

Το AKP κατηγορεί το HDP ως πολιτική βιτρίνα του PKK, ενώ ο επικεφαλής του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που είναι υποψήφιος στις εκλογές, κρατείται από το 2016 με την κατηγορία ότι στηρίζει την τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment