PeristeriNews.gr
Πολιτική

Την Τρίτη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά


Για την Τρίτη το πρωί στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ορίστηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Πρωθυπουργό.

Για την Τρίτη το πρωί στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ορίστηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς θα προσέλθει για να εκφράσει τις πάγιες θέσεις του και να ζητήσει αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

Κομματικά στελέχη λένε ότι “μόνο επί τη βάση της αλλαγής πολιτικής μπορεί να υπάρξει συναίνεση, δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να συμφωνήσουμε στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο”.

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη έκθεση της ΕΕ δικαιώνει τις αιτιάσεις τους για το ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε στο μνημόνιο λόγω των λαθών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου ο οποίος αναφέρει ότι “μεγάλο πολιτικό ζήτημα προκύπτει για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό από την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αποκαλύπτει ότι για την εκτίναξη των spreads, που μας οδήγησε στην κρίση δανεισμού και στο Μνημόνιο, υπεύθυνος είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, με τις δηλώσεις που έκανε τον Οκτώβριο του ’09, για το έλλειμμα”.

Καλεί τον κ. Παπανδρέου “να αναλάβει τις ευθύνες του, τώρα που επιβεβαιώνονται οι θέσεις της ΝΔ ότι από δική του υπαιτιότητα η χώρα μας μπήκε στην τριμερή επιτήρηση”.

Στις 11.15 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και στις 12.30 με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δεν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όπως δήλωσε και στη Βουλή ο κ.Τσίπρας.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε, από τη Βουλή, ότι οι υπουργοί θα απευθύνουν πρόσκληση για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων στους «αντίστοιχους υπεύθυνους» των κομμάτων, εντός των ημερών και δήλωσε «ανοιχτός» στην υιοθέτησή τους, εφόσον αυτές είναι εποικοδομητικές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment