PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Την Τετάρτη οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου στη Βουλή


Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή προγραμμάτισαν για αύριο, Τετάρτη, οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου, στις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι αμέσως μετά την Κυριακή προκηρύσσονται εκλογές, «ως εκ τούτου, “κλείνει” η Βουλή και παγώνουν οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας στα Νοσοκομεία.

Εξαιτίας αυτού οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου απολύονται και στο Νοσοκομείο πιθανότατα γυρίζουν οι εργολάβοι. Είναι κρίμα από τον Θεό οι καθαρίστριες που αγωνίστηκαν επί χρόνια, παρά τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης, να χάνουν τη δουλειά τους. Εργάζονται πάνω από 10 χρόνια, πολλές θέλουν λίγα ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν και τις πετάει στο δρόμο η κυβέρνηση χωρίς ντροπή» αναφέρει η Ομοσπονδία.

«Πού είναι οι υπουργοί τα στελέχη της κυβέρνησης που ήταν μαζί μας στον δρόμο όταν ήταν αντιπολίτευση;» διερωτάται και υποστηρίζει ότι «τακτοποίησαν μόνο τους ημετέρους».

Επιπλέον, σημειώνει πως οι συμβάσεις εργασίας των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου λήγουν τέλος Αυγούστου και πως δεν έγινε παράτασή τους με νομοθετική ρύθμιση όπως είχαν δεσμευτεί οι υπουργοί Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί την άμεση ρύθμιση παράτασης των συμβάσεων. «Εάν δεν συμβεί αυτό, απολύονται οι καθαρίστριες και υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουν οι εργολάβοι, αν και είμαστε το πρώτο νοσοκομείο που τους διώξαμε!» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment