PeristeriNews.gr
Διεθνή

Την Τετάρτη ξεκινά ο απεγκλωβισμός των μεταλλωρύχων


Η Τετάρτη είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για τη διάσωση των πρώτων από τους 33 Χιλιανούς μεταλλωρύχους, που είναι αποκλεισμένοι εδώ και δύο μήνες στα βάθη ορυχείου.

Η Τετάρτη είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για τη διάσωση των πρώτων από τους 33 Χιλιανούς μεταλλωρύχους, που είναι αποκλεισμένοι εδώ και δύο μήνες στα βάθη ορυχείου.

Οι εγκλωβισθέντες θα χωριστούν σε τρεις ομάδες ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση και όταν βγούν στην επιφάνεια της γής θα φοράνε μαύρα γυαλιά μέχρι να επανέλθει η όρασή τους.

Σε τρείς ημέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων που επί δύο μήνες βρίσκονται παγιδευμένοι στα βάθη ενός ορυχείου.

Οι μεταλλωρύχοι θα χωριστούν σε τρεις ομάδες, οι πιο δυνατοί και τεχνικά κατηρτισμένοι θα βγουν πρώτοι, για να επιδιορθώσουν τα όποια τεχνικά προβλήματα στον ανελκυστήρα, οι πιο εξασθενημένοι και αδύναμοι θα βγουν δεύτεροι και τελευταίοι όλοι οι υπόλοιποι.

Όπως μετέδωσε το CNN, κάποιοι από αυτούς χρειάστηκε να αδυνατίσουν για να χωρέσουν στην κάψουλα διάσωσης.

Ο υπουργός Υγείας, Χάιμε Μανάλις, τόνισε ότι δέκα από τους παγιδευμένους είναι πιο αδύναμοι από τους υπόλοιπους.

Όταν απεγκλωβιστούν οι μεταλλωρύχοι, θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, παρόμοιες με εκείνες στις οποίες υποβάλλονται οι αστροναύτες, σε ένα πρόχειρο νοσοκομείο που έχει στηθεί στο ορυχείο.

Στη συνέχεια θα τους επιτραπεί να περάσουν λίγο χρόνο με την οικογένειά τους προτού μεταφερθούν με ελικόπτερο στο γειτονικό Κοπιάπο για να νοσηλευτούν σε άλλο ίδρυμα.

Έχοντας περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από τη γη, σε μία υγρή και με κακό φωτισμό σήραγγα, η όρασή τους θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει στο φυσιολογικό.

Θα ανέβουν στην επιφάνεια της γης με κλειστά τα μάτια και αμέσως θα τους δοθούν σκούρα γυαλιά που θα τους προστατεύουν από το φως.

Θα τα φοράνε μέρα, νύχτα…μέχρι να συνηθίσουν το φυσικό φως, είπε ο υπουργός Υγείας.

Οι μεταλλωρύχοι βρίσκονται σε εντυπωσιακά καλή κατάσταση παρότι κάποιοι από αυτούς έχουν εμφανίσει δερματοπάθειες.

Η κυβέρνηση επιστράτευσε μία ομάδα ειδικών από τη NASA για να βοηθήσει να παραμείνουν ψυχικά και σωματικά καλά οι μεταλλωρύχοι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Όλοι τους είχαν χάσει από περίπου δέκα κιλά στις 17 ημέρες πριν από τον εντοπισμό τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment