PeristeriNews.gr
Διεθνή

Την παραίτηση του προέδρου Κρίστιαν Βούλφ ζητούν τα γερμανικά MME


Η παραδοχή του Κρίστιαν Βουλφ, ότι όντως χρησιμοποίησε τις επαύλεις φίλων του επιχειρηματιών για τις διακοπές του, ενδέχεται να του κοστίσει την προεδρία ύστερα από μόλις 18 μήνες, αφότου ανήλθε στο ύπατο αξίωμα της Γερμανίας.

Η παραδοχή του Κρίστιαν Βουλφ, ότι όντως χρησιμοποίησε τις επαύλεις φίλων του επιχειρηματιών για τις διακοπές του, ενδέχεται να του κοστίσει την προεδρία ύστερα από μόλις 18 μήνες, αφότου ανήλθε στο ύπατο αξίωμα της Γερμανίας.

Παρότι ο ρόλος του προέδρου είναι τυπικός, οι αρνητικοί τίτλοι του γερμανικού Τύπου επηρεάζουν πολύ την καγκελάριο Μέρκελ καθώς η ίδια επέμενε για τον διορισμό του.

Υπό την πίεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης ο Βουλφ ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέσω των δικηγόρων του ότι έκανε έξι φορές διακοπές σε επαύλεις που ανήκουν σε επιχειρηματίες όσο ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, από το 2003 ως το 2010.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «αυτές οι διακοπές…δεν συνδέονται με τα δημόσια αξιώματά του» και ότι «αυτή η συμπεριφορά είναι απόλυτα συμβατή με τους νόμους της Κάτω Σαξονίας».

Ο 52χρονος Βουλφ δέχτηκε επικρίσεις από τον Τύπο τον Ιανουάριο του 2010 επειδή πέρασε μερικές από τις μέρες των Χριστουγέννων το 2009 στο εξοχικό σπίτι του επιχειρηματία φίλου του Εγκον Γκίρκενς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Βουλφ πέταξε οικογενειακώς για τη Φλόριντα. Τα εισιτήρια ήταν για τη δεύτερη θέση, αλλά η οικογένεια πέταξε πρώτη θέση χωρίς να πληρώσει τη διαφορά των 3.000 ευρώ. Ηταν μια προσφορά της Air Berlin. Μόνο που ο νόμος απαγορεύει στα μέλη της κυβέρνησης της Κάτω Σαξονίας να δέχονται δώρα η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 10 ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2010, στο μεταξύ, ο Βουλφ ως πρόεδρος της Γερμανίας πέρασε οικογενειακώς τις θερινές διακοπές του στη βίλα του επιχειρηματία Κάρστεν Μασμάγιερ στη Μαγιόρκα.

Την περασμένη εβδομάδα δέχτηκε νέες επικρίσεις για τις κατηγορίες ότι παραπλάνησε βουλευτές σχετικά με ένα δάνειο ύψους 500.000 ευρώ το οποίο έλαβε με ειδικούς όρους από την σύζυγό του Γκίρκενς.

Ο Βουλφ αρνήθηκε την κατηγορία παρότι εξέφρασε την λύπη του που αρνήθηκε να αναφερθεί στο δάνειο στη διάρκεια ακρόασης στο κοινοβούλιο, όταν ερωτήθηκε για τις επιχειρηματικές του σχέσεις με τους Γκίρκενς.

Εν μέσω των δημοσιευμάτων για την συμπεριφορά του και των νέων στοιχείων που έχουν προκύψει, ορισμένοι βουλευτές τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τον κυβερνητικό συνασπισμό τον καλούν να παραιτηθεί.

Το σαββατοκύριακο, το περιοδικό Spiegel στο πρωτοσέλιδό του κυκλοφόρησε με μια φωτογραφία του Βουλφ με τίτλο «Ο Λάθος Πρόεδρος», ενώ η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild am Sonntag έγραψε με έντονα γράμματα «Ο Βουλφ ακροβατεί».

Πάντως, χθες Κυριακή ο γερμανός πρόεδρος επέμεινε ότι δεν θα παραιτηθεί. «Όχι, δεν θα παραιτηθώ», είπε ο ίδιος σε έναν περαστικό που τον πλησίασε την ώρα που έφευγε από εκκλησία του Βερολίνου έχοντας παρακολουθήσει την χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Μάλιστα, η στοιχομυθία καταγράφηκε από την κάμερα του τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment