PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Την παραίτηση του Μητροπολίτου Περιστερίου ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος


Την παραίτηση του ασθενούς Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ Χρυσοστόμου, ζήτησε σήμερα το πρωί (Σάββατο 23/2/2019) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Την παραίτηση του Ιεράρχη έλαβε τελικά μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος ο Μακαριώτατος στην κατοικία του Σεβασμιωτάτου στο μητροπολιτικό Μέγαρο.

Όπως είναι γνωστό ο Μητροπολίτης Περιστερίου είναι αρκετό καιρό ασθενής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του αλλά παρόλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος, δεν ήθελε ως τώρα να τον πιέσει σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία.

Μάλιστα λόγω της ευαίσθητης κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Μητροπολίτης, ο Αρχιεπίσκοπος απέφευγε να στείλει επιτροπή παρόλο που του το είχαν ζητήσει και στην ΔΙΣ.

Στην περασμένη μάλιστα ΔΙΣ του μηνός Ιανουαρίου όταν τέθηκε το θέμα να σταλεί επιτροπή στον Μητροπολίτη Περιστερίου, ο Αρχειπίσκοπος έκλεισε τη συνεδρία αμέσως με το «Διευχών».

Αυτό που ίσως ενίσχυσε την άποψη του Μακαριωτάτου να μην στείλει επιτροπή τόσο καιρό είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έκανε με συγκεκριμμένο Ιεράρχη λίγο μετά τις γιορτές των Φώτων.

 

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment