PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Την επέτειο 6 χρόνων ως Επίσκοπος τίμησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου


Με αφορμή την επέτειο των έξι χρόνων της χειροτονίας του ως Επισκόπου, τίμησε χθες Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Κλήμης.

Συγκεκριμένα, ήταν 10 Οκτωβρίου 2014 όταν η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον τότε αρχιμανδρίτη Κλήμη Κοτσομύτη σε Επίσκοπο της Επισκοπής Μεθώνης και τον διόρισε Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Στις 13 του ίδιου μήνα στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Παγκρατίου τελέστηκε η χειροτονία του σε επίσκοπο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και πλήθος ιεραρχών.

Για το λόγο αυτό, ο Μητροπολίτης Περιστερίου χοροστάτησε, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που βρίσκεται εντός του Επισκοπείου, στη Θεία Λειτουργία που έγινε από το νέο ιερέα π. Σπυρίδωνα ο οποίος έλαβε την χάρη της ιεροσύνης πριν λίγες μέρες.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν όλοι οι ιερείς, καθώς και το προσωπικό των γραφείων της Μητροπόλεως Περιστερίου. Εκ μέρους του κλήρου ευχήθηκε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Ελευθέριος Κουναλάκης.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος διένειμε σέ όλους την ευλογία του αντιδώρου μαζί με ένα αφιερωματικό τεύχος, συντεταγμένο από Επιτροπή Κληρικών της Μητροπόλεως Περιστερίου, αναφερόμενο στον πρώτο χρόνο της ποιμαντορίας του στο Περιστέρι. Ο Μητροπολίτης Κλήμης παρέθεσε σέ όλους σχετικό κέρασμα στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Επισκοπείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment