PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τηλεκπαίδευση: Πρεμιέρα με προβλήματα στο Webex για δημοτικά και νηπιαγωγεία


Χωρίς να λείπουν τα προβλήματα στην πλατφόρμα Webex ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι “καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε την ισότιμη, απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση”.

Στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex συνδέθηκαν περίπου 47.οοο ψηφιακές τάξεις χωρίς ωστόσο να λείπουν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπήρξαν περιπτώσεις όπου είχαν συνδεθεί οι μαθητές και δεν μπορούν να μπουν οι δάσκαλοι, περιπτώσεις όπου άλλες τάξεις σχολείων ήταν συνδεδεμένες και άλλες όχι και περιπτώσεις όπου τη μια ώρα ένα τμήμα ήταν συνδεδεμένο και την άλλη έβγαινε εκτός την πλατφόρμας.

Διαβεβαιώσεις Κεραμέως για ομαλή πρόσβαση μαθητών στην τηλεκπαίδευση

“Πάνω από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης”, δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαβεβαιώνοντας ότι η πλειοψηφία των μαθητών είχε ομαλή πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε πως σε παράλληλο χρόνο συνδέθηκαν πάνω απο 47.000 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που αντιστοιχούν σε 700.000 μαθητές.

Αναφορικά με το ζήτημα του αποκλεισμού μαθητών από την τηλεκπαίδευση μαθητών για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, η κ. Κεραμέας έκανε σαφές πως “οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας είναι οι πρώτοι που εξοπλίζονται”, τονίζοντας πως “ειδικά στην Δυτική Αττική, δόθηκαν 3.472 φορητές συσκευές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και 1.166 μέσω δωρεών ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δόθηκαν 2.406 φορητές συσκευές στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μπορούν να τις δώσουν σε μαθητές που έχουν ανάγκη.

“Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε κάθε περίπτωση κάποιος που δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχει κινητό μπορεί να συνδεθεί μέσω τηλεφώνου, με μηδενικό κόστος, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και να παρακολουθήσει τα μαθήματα καθώς οι 4 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας συμφώνησαν να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους”, διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment