PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη


Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, για 9η συνεχή χρονιά, διοργανώνουν την ιδιαίτερα επιτυχημένη διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη», η οποία φέτος θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων, στο Περιστέρι (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114).

Οι εργασίες της διημερίδας θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 9:30-10:00 π.μ. με χαιρετισμούς από τους:

Γεώργιο Λιναρδάτο, Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου,

Ιωάννη Κατωπόδη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης–Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,

Νικόλαο Σκίκο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ).

Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης & Κολλεγίων καθώς και σε όλους όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον χώρο της εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί πως τα προηγούμενα 8 χρόνια 7.500 εκπαιδευτικοί δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα έχουν παρακολουθήσει τη διημερίδα αριθμός που αποδεικνύει έμπρακτα την αποδοχή που η διημερίδα αυτή βρίσκει στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Στόχοι της διημερίδας είναι να δοθεί βήμα σε αξιόλογους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές που προέρχονται είτε από το δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Επίσης, να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της διημερίδας να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, 90 Εισηγητές, 65 Παρουσιάσεις, 50 Φορείς & Σχολεία, 8 Μαθητές, 10 Εταιρείες πληροφορικής και 3 Κεντρικές ομιλίες θα εξετάσουν τις παρακάτω εκπαιδευτικές ενότητες: «Hardware», «Ειδική Αγωγή», «Εκπαιδευτικά Εργαλεία», «Τέχνη & Τεχνολογία», «Βιωματικά Εργαστήρια Microsoft», «e-Learning», «STEM», «Ειδική Αγωγή», «Εκπαιδευτικά Παιχνίδια», «Προσχολική Αγωγή», «Δημοτικό», «Ξενόγλωσση Εκπαίδευση», «Φιλολογικά», «Μαθηματικά», «Φυσικές Επιστήμες», «Οικονομικά».

Για τις κεντρικές ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν, το αναλυτικό πρόγραμμα αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment