PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τεταμένο το κλίμα σε Λέσβο και Χίο


Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Λέσβο όπου οι συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης.

Τα κύρια σημεία των συγκρούσεων ήταν στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα, δηλαδή στα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταχθείσα έκταση, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες. Τελικά τα μηχανήματα του στρατού κατάφεραν να εγκατασταθούν στο σημείο, φτάνοντας εκεί μέσω παραδρόμου μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι.

Στην Καράβα η Αστυνομία αντιμετώπισε δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων της περιοχής του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των προερχόμενων από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής στα νότια. Διαδηλωτές «έσπασαν» ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας αλλά και ένα αυτοκίνητο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας και μηχανήματα έργων αποβιβάστηκαν στο λιμάνι. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν στο νησί συγκρούστηκαν με εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Η ένταση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στις θέσεις Καράβα και Διαβολόρεμα όπου είχαν παραταχθεί εκατοντάδες κάτοικοι για να εμποδίσουν τα μηχανήματα. Ακολούθησαν οδομαχίες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες και στη Χίο, στην περιοχή Φλώρι, δύο χιλιόμετρα από το «17», το σημείο που έχει επιταχθεί. Επίσης, μια μεγάλη συγκέντρωση κατέληξε με πορεία στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Αποκλεισμένη παραμένει στο μεταξύ η είσοδος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις της, υπό κατασκευή, νέας δομής στη θέση «Ζερβού» της Σάμου.

Για σήμερα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι δήμοι της Περιφέρειας έχουν κηρύξει γενική απεργία. Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

Για τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ανάλογη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει την ίδια ώρα στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο. Στη Σάμο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 στην πλατεία Πυθαγόρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Leave a Comment