PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τελευταία μέρα για τις 120 δόσεις


Περίπου 310.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα υπέβαλαν έως τώρα αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, η οποία άρχισε στις 5 Σεπτεμβρίου και εκπνέει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το συνολικό ποσό για το οποίο έχουν υποβληθεί από τις 5 Σεπτεμβρίου αιτήσεις ρύθμισης υπερβαίνει τα 3,85 δισ. ευρώ (2,65 δισ. ευρώ είναι από το κεφάλαιο των οφειλών και 1,2 δισ. ευρώ είναι από προσαυξήσεις). Από το προαναφερθέν ποσό, τα 2,3 δισ. ευρώ έχουν ήδη επικυρωθεί, καθώς καταβλήθηκε η 1η δόση.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη φάση της ρύθμισης είχαν υπαχθεί 318.101 ΑΦΜ, με συνολικές οφειλές περίπου 2,5 δισ. ευρώ, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό εάν μπορούν να αθροιστούν οι αριθμοί της παλαιάς και της νέας ρύθμισης, καθώς με την ενεργοποίηση των βελτιώσεων είναι πολλοί που μεταπήδησαν από την αρχική φάση στη βελτιωμένη έκδοση των 120 δόσεων.

Μια πρώτη συνολική αποτίμηση, αναφέρει περίπου 450.000 ΑΦΜ, ενώ σε ό,τι αφορά τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 260.000 οφειλέτες ρύθμισαν συνολικά χρέη 3,3 δισ. ευρώ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment