PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τελευταία μέρα για την καταβολή της ειδικής εισφοράς


Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος.

Τελευταία ημέρα σήμερα για την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, της πρώτης δόσης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και της έκτακτης εισφοράς για περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, όπως αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες. Η καταβολή της δόσης αφορά στα εκκαθαριστικά για τα οποία ο φόρος βεβαιώθηκε τον Αύγουστου, ενώ για φόρο που βεβαιώθηκε το Σεπτέμβριο, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης λήγει τέλος Οκτωβρίου.

Η έκτακτη εισφορά καταβάλλεται σε 6 δόσεις, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής παρέχεται έκπτωση 5%. Όσοι δεν πληρώσουν την πρώτη δόση, θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Σημειώνεται ότι από την επιβολή της ειδικής εισφοράς εξαιρούνται τα ακόλουθα εισοδήματα:

-Οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα με ολική απώλεια όρασης, καθώς και σε όλους όσοι παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, ποσοστό που υπερβαίνει το 80%.

-Οι αποζημιώσεις, λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης.

-Οι εφάπαξ παροχές ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, τα εφάπαξ βοηθήματα δημοσίων υπαλλήλων και τα εφάπαξ βοηθήματα που αναφέρονται στις διατάξεις αυτές.

-Οι μακροχρόνια άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και όσοι λαμβάνουν κατά τη χρήση 2011 επίδομα ανεργίας, έστω κι αν κατά τη χρήση 2010 είχαν εισόδημα, εφόσον δεν έχουν κατά το χρόνο της βεβαίωσης πραγματικά εισοδήματα.

Όσοι ανήκουν σ’ αυτές τις κατηγορίες, θα πρέπει να απευθυνθούν στις εφορίες για ακύρωση ή διόρθωση του εκκαθαριστικού που έχουν λάβει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment