PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τελευταία ημέρα για τη δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10


Λήγει σήμερα, 29 Ιουλίου, η προθεσμία για τη δωρεάν αναβάθμιση παλαιότερων εκδόσεων των Windows σε Windows 10.

Από εκεί και πέρα, όσοι δεν το έκαναν θα πρέπει να πληρώσουν για να αποκτήσουν το νέο λειτουργικό, με τη home edition να κοστολογείται στα 120 δολάρια και την επαγγελματική έκδοση στα 200. Υπενθυμίζεται ότι οι συσκευές που μπορούν να αναβαθμιστούν περιλαμβάνουν φορητές συσκευές και PC με Windows 7 και 8.

Η εταιρεία είχε γίνει στόχος έντονων κριτικών για τις πρακτικές της όσον αφορά στις αναβαθμίσεις σε Windows 10, λόγω του τρόπου με τον οποίο παρουσιαζόταν η επιλογή, που έκανε πολλούς χρήστες από κεκτημένη ταχύτητα και συνήθεια να «δίνουν έγκριση» χωρίς να το ξέρουν, ενώ νόμιζαν ότι ματαίωναν το upgrade.

Η εταιρεία είχε αλλάξει τη «διαρρύθμιση» στο σχετικό pop-up box, όπου προτεινόταν στους χρήστες να προβούν σε αναβάθμιση, με αποτέλεσμα το κλικ που έκαναν οι χρήστες για να βγουν από αυτό να συμφωνεί στο upgrade αντί να το απορρίπτει. Ωστόσο, η εταιρεία ξεκαθάριζε στη σχετική σελίδα Support ότι εάν στο εν λόγω notification ο χρήστης πατούσε «OK» ή το κόκκινο «x» πάνω δεξιά, αυτό γινόταν αντιληπτό σαν να συμφωνούσε με την ώρα που είχε οριστεί για το update και η διαδικασία προχωρούσε κανονικά.

Χρήστες του Ίντερνετ και του ειδικού Τύπου έκαναν λόγο για ένα «πονηρό τέχνασμα», και πολλοί κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την οργή τους για αυτό που θεωρούσαν «αναγκαστικό» update και απομάκρυνση από τα λειτουργικά που γνώριζαν και ήθελαν να διατηρήσουν.

Αντιμέτωπη με αυτές τις αντιδράσεις η Microsoft προέβη σε υποχωρήσεις, παρέχοντας πιο «ξεκάθαρες επιλογές», ειδικά μετά από υπόθεση στην οποία συμφώνησε να πληρώσει 10.000 δολάρια ως αποζημίωση σε γυναίκα στο Σιάτλ, ο υπολογιστής της οποίας αχρηστεύτηκε από το update.

Στα τέλη του ιουνίου, περίπου 300 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούσαν Windows 10- λειτουργικό το οποίο σε γενικές γραμμές έχει λάβει ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment