PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Τα 6 μεγάλα έργα της πενταετίας στο Περιστέρι


Πολλά και μεγάλα έργα έχουν γίνει επί Δημαρχίας Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι από το 2002 όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τη Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου μέχρι και σήμερα. Ποια ήταν όμως τα μεγάλα έργα που έγιναν στη θητεία που μας πέρασε;

Η εφημερίδα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» επέλεξε έξι από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν την περασμένη θητεία στην πόλη του Περιστερίου και σας τα παρουσιάζει.

Κολυμβητήριο Λόφου Αξιωματικών

Πρόκειται για το δεύτερο κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων στο Περιστέρι μετά από αυτό της Χωράφας και ξεκίνησε να λειτουργεί περίπου πριν 2 χρόνια. Είναι ένας υπερσύγχρονος αθλητικός χώρος που διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους όπως επίσης και πάρκινγκ 200 θέσεων. Το κολυμβητήριο αφορά αποκλειστικά τους πολίτες και λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ ανελλιπώς εξυπηρετώντας σύμφωνα με τους υπεύθυνους περισσότερους από 3000 ανθρώπους που αθλούνται. Στο χώρο του κολυμβητηρίου έχει δημιουργηθεί και δημοτικό γυμναστήριο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών με χαμηλές τιμές. Αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών.

Ανάπλαση περιοχής Χωράφας

Στο Δήμο Περιστερίου τονίζουν με υπερηφάνεια ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο βιοκλιματικό έργο που έχει γίνει. Γιατί; Διότι η συνολική έκταση στο βόρειο Περιστέρι (περιοχή Χωράφας- Άγιος Ιερόθεος) που εξελίχθηκε η βιοκλιματική μελέτη είναι 120.000 μ² περίπου και αποτελεί ένα συμπαγές και ενιαίο τμήμα αστικού ιστού του Δήμου Περιστερίου. Η ανάπλαση αφορά την έκταση που οριοθετείται από τις οδούς: Ιωαννίνων, Πευκών, Ημαθίας-Κάκτου, Κέδρων. Η Χωράφα, στη μεγαλύτερη έκτασή της, φιλοξενεί δραστηριότητες που σχετίζονται με τη «νέα γενιά» του Περιστερίου (σχολικές μονάδες και χώροι άθλησης). Βασικός στόχος της παρέμβασης ήταν η βελτίωση των συνθηκών του μικροκλίματος και η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του τοπικού αστικού ιστού, σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής σχεδίασης και της αειφορίας. Το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο περιλαμβάνει: 8.000 τ.μ. βιοκλιματικών παρεμβάσεων, 2 νέες πλατείες, 2 σύγχρονες παιδικές χαρές καθώς και βελτίωση της θερμικής άνεσης για τους χρήστες. Ακόμη, φύτευση 760 υψηλών φυλλοβόλων δέντρων, πράσινους χώρους περιπάτου, σκιερά σημεία ανάπαυσης, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και εγκαταστάσεις δικτύου γεωεναλλακτών για δροσισμό, σύγχρονο φωτισμό για εξοικονόμηση ενέργειας και εγκατάσταση δικτύου μετεωρολογικών σταθμών.

Ανακατασκευή γηπέδων Χωράφας και Ηφαίστου

Δυο από τα πιο ιστορικά και επιβαρυμένα γήπεδα στο Περιστέρι είναι αυτά της Χωράφας και του Ηφαίστου. Αποτελούν τα γήπεδα με τους περισσότερους αγώνες και ομάδες που είχαν ανάγκη από αναμόρφωση. Ο Δήμος Περιστερίου με τις ανάλογες διεκδικήσεις ξεκίνησε με την ανάπλαση του γηπέδου της Χωράφας, στο οποίο πραγματοποιούνται κανονικά αγώνες αφού υλοποιήθηκε το έργο με υπερσύγχρονο χλοοτάπητα, ανακαινισμένες εξέδρες και αποδυτήρια και καλύτερο φωτισμό. Ακριβώς οι ίδιες εργασίες ολοκληρώνονται αυτή την εποχή και στο γήπεδο του Ηφαίστου, κάτι που σημαίνει πως στο Περιστέρι πλέον μετά το Δημοτικό Στάδιο θα υπάρχουν και δυο ακόμα αναμορφωμένα γήπεδα προς όφελος του αθλητισμού της πόλης.

Βρεφονηπιακός σταθμός στην Τσαλαβούτα

Θεωρείται ο πιο σύγχρονος παιδικός σταθμός στο Λεκανοπέδιο Αττικής και φιλοξενεί δεκάδες παιδιά σε ένα περιβάλλον ιδανικό για την προσχολική αγωγή. Με υπερσύγχρονες αίθουσες λειτουργίας, τουαλέτες στα μέτρα των μικρών παιδιών, χώρο που μπορούν να κοιμηθούν όπως αρμόζει σε παιδιά, αναρρωτήριο αν συμβεί κάποιο απρόοπτο, τραπεζαρία που μπορούν να γευματίζουν και περισσότερα από τρία σημεία που μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν. Η εικόνα και μόνο του Βρεφονηπιακού σταθμού αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη της ποιότητας του έργου.

Ανάπλαση Αιμιλίου Βεάκη

Πρόκειται για τον πιο διάσημο δρόμο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Περιστέρι αφού καθημερινά ακόμα περισσότεροι επισκέπτονται την Αιμιλίου Βεάκη για να περάσουν ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης.Ομολογουμένως η πολυσύχναστη οδός του Περιστερίου κέρδισε πολλές «μετοχές» έπειτα και από την ανάπλαση που πραγματοποιήθηκε σε όλο το μήκος της, όπου εκτός από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο, μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου, η Αιμιλίου Βεάκη απέκτησε πάνω από τριάντα μαγαζιά εστίασης (καφέ, φαγητό και ποτό). Βέβαια τα μαγαζιά εστίασης αντικατέστησαν τα παλαιότερα καταστήματα που βρισκόντουσαν στο δρόμο δημιουργώντας έτσι μια «πιάτσα» διασκέδασης μέσα στην καρδιά της πόλης. Είναι από τα έργα που έκαναν την πόλη του Περιστερίου τόπο προορισμού «τραβώντας» κόσμο με τη βοήθεια του Μετρό, από κάθε γειτονιά της Αθήνας.

1η παιδική χαρά Περιστερίου

Ένα θεαματικό πάρκο αναψυχής μικρών και μεγάλων, που βρίσκεται μόλις 200 μέτρα και ανάμεσα στους Σταθμούς Μετρό “Αγ. Αντώνιος” και “Περιστέρι”. Κόσμημα μοναδικού κάλλους και θαυμασμού, που περιλαμβάνει πυκνή βλάστηση με νέες φυτεύσεις, ένα μεγάλο παιδότοπο με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια και το υπαίθριο γυμναστήριο με μηχανήματα για άσκηση και ευεξία για όλες τις ηλικίες. Το ατού στο σημείο είναι τα δύο εντυπωσιακά μεγάλα σιντριβάνια, που δεσπόζουν στην 1η Παιδική Χαρά και είναι αντιληπτά από την κεντρική Λεωφόρο Π. Τσαλδάρη. Με πανέμορφα σχήματα και το νερό να “χορεύει” μουσικά και χρωματιστά, δίνουν ένα ανεπανάληπτο φαντασμαγορικό υπερθέαμα για τους επισκέπτες. Ξεχωριστή πολιτισμική παρέμβαση είναι  η τοποθέτηση των αγαλμάτων των εννέα μουσών, που προσδίδουν στο χώρο της 1ης Παιδικής Χαράς, μια νέα αίγλη και συμβάλλουν στην αναβάθμισή της. Στο χώρο της 1ης παιδικής χαράς λειτουργεί και αναψυκτήριο για όλη την οικογένεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment