PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Τα 21 ματς που θα γραφτούν στην ιστορία…


Σε αυτά τα 21 ματς, το κοντέρ έχει γράψει 9 ήττες. Αυτό το στατιστικό τον κατατάσσει ως τον χειρότερο προπονητή που πέρασε ποτέ από τον Ατρόμητο στη νεότερη ιστορία του, έχοντας 1,14 βαθμούς ανά ματς.

Πότε πιστεύει κανείς ότι μια ομάδα φτάνει στο χειρότερο σημείο στα μάτια ενός φιλάθλου/οπαδού;

Όταν χάνει; Όταν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα; Όταν δεν παίζει καλή μπάλα;

Βλέποντας πώς ολοκληρώνεται η φετινή σεζόν για τον Ατρόμητο και κρίνοντας και ακούγοντας από αυτά που λένε οι φίλοι της ομάδας και λίγο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στους Περιστεριώτες, είναι η απόλυτη αδιαφορία…

«Παίζαμε σήμερα; Αλήθεια; Τι ώρα; Ούτε που το είχα πάρει χαμπάρι…», είναι το «κλου» πολλών συζητήσεων είτε κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Ξάνθη, είτε ακόμα και μετά τη λήξη του, όταν πια τα νέα από τη νέα ήττα με 1-0 είχαν κάνει πλέον τον γύρο του διαδικτύου.

Ο «σκληρός πυρήνας» φυσικά και γνώριζε πολύ καλά, τόσο τα στοιχεία πριν από την αναμέτρηση, όσο και το τι πρόκειται να παρακολουθήσουν. Πρέπει να είναι κάποιος πάρα πολύ… αισιόδοξος για να σκεφτεί ότι αυτό το σύνολο θα μπορούσε από τη μία μέρα στην άλλη να αποδώσει κάτι διαφορετικό κι έτσι, απολύτως λογικά, έχει φτάσει έπειτα από τρεις αγωνιστικές όχι μόνο να μην έχει νίκη, αλλά να έχει σκοράρει με ένα φάουλ του Γκάλο και με μία κεφαλιά του Ρισβάνη και το ακόμα χειρότερο; Μηδέν ευκαιρίες! Όταν λέμε «μηδέν», δεν αποτελεί κάποιο σημείο υπερβολής, αλλά την απόλυτη πραγματικότητα, αφού κόντρα στη Λαμία είχε ένα δοκάρι, πάλι από στατική φάση ενώ με τον Αστέρα, είχε μία κλασική με τον Μανούσο, όσο οι παίκτες της Τρίπολης ακόμα πανηγύριζαν.

Τι έχει «καταφέρει» ο Σάββας Παντελίδης όσο καιρό είναι στον πάγκο;

– Δεν κατάφερε ποτέ να βελτιώσει την ήδη κακή εικόνα που υπήρχε επί Αναστασίου. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, η ποιότητα ποδοσφαίρου ήταν ακόμα χειρότερη, στοιχείο που πραγματικά χρειαζόταν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να συμβεί.

– 21 ματς στην τεχνική ηγεσία. Απολογισμός: 6 νίκες. Οι δύο στο 90’ (κόντρα στον Αστέρα με πέναλτι και στον Παναιτωλικό από κόρνερ) και οι άλλες δύο όταν πια το… πουλάκι είχε πετάξει κόντρα σε Ξάνθη και Άρη. Η άλλη νίκη ήταν στο Κύπελλο κόντρα στον Βόλο εκτός έδρας, γιατί εντός πάλι έχασε, πάλι χωρίς να σκοράρει.

– Σε αυτά τα 21 ματς, το κοντέρ έχει γράψει 9 ήττες. Αυτό το στατιστικό τον κατατάσσει ως τον χειρότερο προπονητή που πέρασε ποτέ από τον Ατρόμητο στη νεότερη ιστορία του, έχοντας 1,14 βαθμούς ανά ματς. Χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Αναστασίου είχε 1,29, ο Γκιγέρμο Όγιος 1,23, ο Ρικάρντο Σα Πίντο (στην πρώτη του θητεία) 1,26, ο Γιώργος Δώνης 1,44, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς 1,47 και ο Νταμίρ Κάναντι 1,76…

– Σε αυτά τα 21 ματς, ο Ατρόμητος σκόραρε μόλις 17 γκολ! Δύο με πέναλτι, δύο με απ’ ευθείας εκτελέσεις φάουλ.

– Επιπλέον, λόγω των 9 συνεχόμενων αγώνων χωρίς γκολ, ο Ατρόμητος έγινε viral (μερικά εκ των οποίων πολύ πετυχημένα είναι αλήθεια) σε όλο το Ίντερνετ και φυσικά η ομάδα του Περιστερίου υπέστη την πιο βαριά της ήττα σε επίπεδο πρώτης Εθνικής από το 1981.

Για αυτό τον «χαμό» πρώτη ευθύνη έχει η διοίκηση, όχι τόσο για την απόφασή της να τον προσλάβει εξ αρχής, όσο για το ότι με την εμπιστοσύνη ή επιμονή στο πρόσωπο του Παντελίδη, θα περίμενε ότι με κάποιον τρόπο, θα γυρίσει το χαρτί. Με αυτόν τον τρόπο, αφήνοντάς τον να ολοκληρώσει τη σεζόν, έστειλε ένα λανθασμένο μήνυμα ότι πορείες τέτοιου είδους μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Λόγω ρεπορτάζ και γνώσης προσώπων και καταστάσεων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο. Για την ακρίβεια, η τρέλα συγκεκριμένων ανθρώπων με τη νίκη και με την επιτυχία, είναι αυτή που τρέφει αυτόν τον σύλλογο, από το προπονητικό κέντρο στο Μαζαράκη, μέχρι τα αποδυτήρια του γηπέδου, καθώς δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι υπάρχει κάποιος πακτωλός χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ. Το μότο («απλώνουμε τα πόδια, μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα») είναι γνωστό…

Στην τωρινή συνεργασία που είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία λήξης, οι δύο πλευρές σεβάστηκαν τις καλές σχέσεις που διατηρούν και δυστυχώς σε ένα σημείο αυτές μπήκαν από πάνω. Από πλευράς διοίκησης αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό, καθώς σε τελική ανάλυση, εκείνη βάζει τα λεφτά, εκείνη έχει το δικαίωμα στα λάθη, ειδικότερα όταν το γενικότερο πρόσημο τόσων χρόνων είναι θετικό.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο 55χρονος, ενδεχομένως να έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά τις καταστάσεις, καθώς η συγκεκριμένη συνεργασία δεν «έβγαινε» και συν τοις άλλοις, «τσαλάκωσε» ακόμα περισσότερο το όνομά του, που στον χώρο διατηρεί πολλούς υποστηρικτές. Όταν σε διάστημα 21 αγώνων, οι πειστικές σου νίκες σε σκορ και εμφάνιση, είναι μόλις μία κι αυτή σε ματς Κυπέλλου, τότε οι επιλογές είναι μετρημένες.

Με τον τρόπο, λοιπόν, που ολοκληρώνεται η σεζόν, αυτό που χρειάζεται είναι ακόμα λίγη υπομονή να τελειώσει το «μαρτύριο» των play-out, χωρίς να δώσει δικαιώματα για άλλη γκρίνια και καχυποψία, καθώς τα λαϊκά δικαστήρια δεν είναι μακριά… Οσοι ζουν στο Περιστέρι καταλαβαίνουν.

Υ.Γ.: Καμία ενόχληση για το λάθος του Μανδά. Σε μια διαδικασία επιλογής ενός 18χρονου παιδιού, είναι μέσα στο πρόγραμμα τα λάθη. Ας μην ξεχνάει κανείς, τις «γκάφες» του Μέγερι.

Υ.Γ. 2: Απίθανο το γεγονός ότι στην Τρίπολη, εμφανίστηκε από το πουθενά ο Μπαένα, που δεν θα συνεχίσει και ο Νάτσος από εκτός αποστολής, μπήκε βασικός στο ματς με την Ξάνθη. Απίθανο το γεγονός ότι ο Νταβιώτης «τιμωρείται» για την κακή του εμφάνιση στην πρεμιέρα, με δύο ματς εκτός αποστολής και βρίσκονται σε αυτή οι Μάντσον και Μπαένα. Απίθανο το γεγονός ότι ενώ ο Ανδρούτσος είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσει, προτιμάται συνεχώς από τον Ραμπέγιο, που μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί μία φορά για ένα ημίχρονο. Ο Ραμπέγιο που βάσει συμβολαίου θα συνεχίσει και του χρόνου. Κατά σειρά οι εμφανίσεις του Χιλιανού χρονομετρούνται σε 1’, 22’, 45’, 16’, 20’ και 5’.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment