PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τα 12 πρώτα επαγγέλματα για υποχρεωτικές συναλλαγές με POS


Θέμα ημερών είναι η έκδοση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα ορίζονται οι πρώτοι 12 κλάδοι της αγοράς, οι οποίοι υποχρεωτικά έως 30 Ιουνίου 2017 θα πρέπει να χρησιμοποιούν POS στις συναλλαγές τους με τους πολίτες.

Με την ίδια απόφαση θα ορίζονται και οι διαδικασίες για την δήλωση ενός επαγγελματικού λογαριασμού απο κάθε επαγγελματία (φυσικό πρόσωπο). Ο λογαριασμός αυτός, ο οποίος προβλέπεται στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, θα είναι δεσμευτικός ως προς τις εισροές (έσοδα) του επαγγελματία. Δηλαδή στον λογαριασμό αυτόν, υποχρεωτικά, θα εισρέουν τα έσοδα απο την επαγγελματική δραστηριότητα ενός γιατρού ή μηχανικού, αλλά θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε δαπάνη του.

Οι 12 κλάδοι οι οποίοι υποχρεωτικα έως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να χρησιμοποιούν POS στις συναλλαγές τους, οπως αναφέρει δημοσίευμα της Αυγής, είναι οι εξής:

– Εστίαση – μπάρ, καφέ

– Επισκευές

– Εκπαίδευση

– Ενδυση, υπόδυση

– Ενοικιάσεις

– Κομμωτήρια

– Γυμναστήρια

– Νομικές Δραστηριότητες

– Ιατρικές Υπηρεσίες

– Τηλεπικοινωνίες

– Ενέργεια

– Τυχερά παιγνίδια

Στόχος του υπυργείου Οικονομιών είναι να ολοκληρώσει την υποχρεωτική εφαρμογή των POS στην αγορά σε τρείς φάσεις. Η επόμενη φάση θα είναι μέχρι το τέλος του έτους και θα αφορά μεταξύ άλλων μικρά καταστήματα τροφίμων, ψιλικά, μπακάλικα κ.ά.. Η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη απο φέτος οι δαπάνες των φορολογούμεων που γίνονται με τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων μετρούν για το χίτισιμο του αφορολόγητου.

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται απόφαση, με την οποία όσοι κάνουν αγορές μέσω καρτών, θα συμμετέχουν σε κληρώσεις και θα κερδίζουν εκπτωτικά μπόνους στις συναλλαγές τους.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment